İlk Apple 5G modemi bir Türk’e emanet - Haberler - indir.com

İlk Apple 5G modemi bir Türk’e emanet

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-11 20:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple’ın agresif bir strateji izlediği 5G teknolojileri Qualcomm şirketi tarafından transfer edilen Türk bir mühendis olan Esin Terzioğlu ellerine emanet edildi.

Modern teknolojiler konusunda son dönemlerde birçok çalkantıyla gündeme gelen Apple, 5G modemler için yola çıktığı Quaclcomm ile sıkıntılar yaşayınca Intel ile iş ortaklığına imza atmıştı. Bu süreçte Qualcomm ile 2 senelik bir patent davası sürecinden çıkarak yeniden Qualcomm’la anlaşma sağlayan Apple, Intel’in modem birimini sarın alarak herkesi şaşırtmış ve gözleri üzerine çekmişti. Geliştirdiği teknolojilerde nasıl bir yol izleyeceği asla önceden kestirilemeyen şirket, yeni bir strateji izlemeye karar vermiş gibi duruyor.

Apple yaptığı yatırım ile Samsung'u üzecekApple yaptığı yatırım ile Samsung'u üzecek

Bildiğiniz gibi Apple bileşen tedarikçilerine bağlı kalmadan işlerini tamamen bağımsız olarak ilerletmek isteyen bir şirket. Bir teknoloji üzerinde yoğunlaştığında ilk etapta birden fazla şirketle iş birliği sağlasa da, sonrasına bu projeleri kendisi geliştirmeye çalışıyor. Örneğin Apple’ın A serisi yonga setleri de söz konusu stratejiden gelişen bir üründü.

Apple iletişim teknolojilerinin başına geçmek istiyor!

Apple Intel'ın Modem Arabirimini Satın Alıyor

Apple’ın teknoloji dünyasında en önem verdiği bir diğer konu ise iletişim teknolojilerinde lider olarak bu sektöre hakim olmak. Şuanda diğer tedarikçilerin geliştirmiş olduğu teknolojiyi kabullenmek Apple için pek de mutlu edici bir etki yaratmıyor. Ama bu hamle şirketin hem bağımsız çalışmasını sağlayacak, hem de iletişim standartlarını Apple’ın belirleyebilmesini sağlayacak büyük bir adım.

Apple’ın bu stratejisinin ürünü ise şirketin Intel modem birimini alması olmuştu. Bu teknolojiyi kendi bünyesine aldıktan sonra, kendi modemini geliştirebilmek için hazırlıklara başlayan Apple’ın, Ming-chi Kuo’ya göre 2020 senesine kadar kendi modemini pazara sümek istediği açıklanmıştı. Bu alanda agresif bir strateji izleyen Apple’ın gelecek sene modemimin testlerine de başlamış olacağı düşünülüyor.

Apple 2022 senesinde kendi modemini tanıtabilir

5G Modem Ekibinin Lideri Apple’dan Ayrıldı

Güvenilir kaynaklardan gelen bilgiler Apple’ın başlangıçta bağımsız bir modem pazara süreceği ancak 2023 senesinden sonra bu dönemi A serisi yonga setlerine entegre etmeye başlayacağını yönünde. 5G teknolojisinde de bu entegre sistemini oluşturacağı tahmin edilen Apple bu hamlesinden önce yetkili iletişim makamlarından izin alması gerektiği de bir gerçek.

Apple’ın bu planlarını Intel XMM 810 isimli modem teknolojileri üzerinden geliştirdiği iddia ediliyor. 5G modemin gelişim süreci ise gün itibariyle alınan bir kararla Türk Mühendis Esin Terzioğu’na teslim edildi. Öncesinde Qualcomm’da başkan yardımcısı olarak görev alan Terzioğlu iki sene önce Apple’a transfer olmuş ve Apple’ın yonga seti biriminin başına geçmişti. Bazı uzmanlar Apple’ın istediği teknoloji elde edebilmek için çok fazla zorlaması gerektiğine inansa da, Apple’ın bu alanda nasıl bir gelişme izleyeceğini önümüzdeki senelerde birlikte göreceğiz.


Apple 2020'ye dikkat çekici yeni ürünler hazırlıyorApple 2020'ye dikkat çekici yeni ürünler hazırlıyor
Apple yatırım yaptıktan sonra Shazam büyük atılım gösterdiApple yatırım yaptıktan sonra Shazam büyük atılım gösterdi

PAYLAŞ