İlginç Tasarıma Sahip Saat Konsepti - Haberler - indir.com

İlginç Tasarıma Sahip Saat Konsepti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-10 16:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Günümüzde normal saatlerden daha çok artık akıllı saat fonksiyonlarına sahip cihazlar tercih edilmeye başlandı. Bu noktada şirketler ilginç tasarıma yada özelliklere sahip saatler üretmeye başladı. İşte bunlardan biri olan ve klasik saatlerden sıkılanlar için farklı tasarım yapısına sahip ve A'Desing ödüllü bu konsept tam size göre diyebiliriz. Minimal tasarımı ile oldukça şık bir görünümü bulunan bu saat sadece zaman göstermiyor ve doğa ile entegre olan tasarımı ile dikkatleri çekiyor. Öyle ki su yüzeyinde iken damlacıklar ile yaptığı dalga hareketinden esinlenen bu tasarım Reza Salianeh tarafından yapılmış durumda.

Tasarım noktasında zaman halkalarının bulunduğu bölümün eski Mezapotamya pramitleri olan Zigguratlardan esinlediği ifade ediliyor. Tasarımı yansıtması adına ise satın ismi Wave olarak belirlenmiş durumda. Wave saati sadece o anki zamanı gösterirken, arayüz istenirse tamamen kapatılabiliyor. Kapatıldığında ise gövdenin alt kısmına saat ve dakika alt alta bir şekilde konumlanıyor. Saat gövdesinin tam orta bölümünde yuvarlak bir tasarıma ait LCD bir ekran bulunuyor.

Bu LCD ekran ile kullanıcılar hava sıcaklığı, gün ve tarih gibi bilgilere erişebilecekler. Saatin saniye akışı ise ekranın kenar bölümünde beyaz bir şerit tasarımı ile konumlandırılmış durumda. Saatin sağ bölümünde üç adet tuş yer alıyor ve ortadaki tuş ile saat ayarları yapmak mümkün olurken, üstte bulunan tuş ile LCD ekran ayarları yapılabiliyor. Hem mekaniksel hemde dijital özelliklerin bulunduğu bu saat şuan için sadece konsept bir durumda. Oldukça etkileyici ve şık bir tasarıma sahip olan bu saatin piyasaya çıkıp çıkmayacağı ise şuan için henüz bilinmiyor.





PAYLAŞ