İkinci eli en iyi satan telefonlar - Haberler - indir.com

İkinci eli en iyi satan telefonlar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-19 21:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon pazarında sıfır cihazlar kadar ikinci el modellere de yoğun bir ilgi bulunuyor. Bu noktada Apple’ın iPhone modellerinin değerini fazla kaybetmeden ikinci elde alıcı bulduğu açık bir şekilde biliniyor. Araştırma şirketi Devluttre’un yıllık telefon amortisman raporuna göre ikinci elde en iyi satan telefonlar belli oldu. Buna göre bir akıllı telefon ne kadar pahalı ise amortismanda o kadar az değer kaybediyor. 2018’in iPhone XS ve iPhone XS Max modellerin lansmanda 999 dolar ve 1099 dolardan satışa sunulmuştu. Cihazlar ilk altı ay içinde sırayla %43 ve %42 değer kaybettiler. Diğer yandan lansmanda 669 dolara mal olan OnePlus 7 Pro ise altı ayda değerini %63 oranda kaybetti.

İkinci elde en iyi satan akıllı telefonlar

Türkiye'de satışa çıkan akıllı saat Oppo Watch özellikleri ve fiyatıTürkiye'de satışa çıkan akıllı saat Oppo Watch özellikleri ve fiyatı

Apple iPhone birimleri, diğer telefonlara göre değerini daha fazla koruyabiliyor. 900$ yada daha fazlaya mal olan akıllı telefonlar, ilk 6 ayda ortalama değerinin %51 seviyesini kaybederken, 700-899$ arasında fiyatlandırılan telefonlar genellikle aynı süre içinde değerlerinin %56 düştüğünü görülüyor. 699$ yada daha düşük bir fiyatla etiketlenen telefonlar ise tipik noktada değerlerinin %64 oranında düştüğü gözüküyor.

Bu noktada listeye baktığımız zaman

  • iPhone modelleri 12 ay sonra %51 değer kaybederek 24 ay sonra ise %67 değer kaybetti.
  • Samsung cep telefonları, Google'ın telefonlarında olduğu gibi 12 ay (%67) ve 24 ayda (%80) değer kaybetti (Google ise sırasıyla 12 ve 24 ay sonra %69 ve %83).
  • Huawei'in telefonları bir yıl sonra %70 ve iki yıl sonra %81 değer kaybetti.
  • OnePlus modelleri, %72'lik 12 aylık bir düşüş ve iki yıllık %83'lük bir düşüşle daha da kötüleşti. Bazı modeller kısa sürede büyük bir değer kaybeder.
  • Samsung'un en pahalı telefonlarından biri olan Samsung Galaxy S10 5G, sadece bir yıl sonra değerinin %72'sini kaybetti.
  • OnePlus 5, 12 ay sonra, değerde %91 oranında çarpıcı bir düşüş yaşadı.

 

Raporda ayrıca Apple, ilk 12 ayda en düşük değer kaybeden model oldu. Bu noktada zirvede yer alırken tüm telefonlar 24 ayda ortalama %67 oranında değer kaybediyor.


Tanıtımı yapılan ilginç akıllı saat Amazfit Neo özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan ilginç akıllı saat Amazfit Neo özellikleri ve fiyatı
Elon Musk: Akıllı saatler ve telefonlar dünün teknolojisi, gelecek NeuralinkElon Musk: Akıllı saatler ve telefonlar dünün teknolojisi, gelecek Neuralink

PAYLAŞ