İkinci el iPhone alırken dikkat edilmesi gerekenler - Haberler - indir.com

İkinci el iPhone alırken dikkat edilmesi gerekenler

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-26 13:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon pazarında amiral gemisi modellerin son dönemde fiyatların bir hayli fazla artmasından ötürü kullanıcılar ikinci el akıllı telefon pazarına yöneliyorlar. Orta seviye cihazların bile amiral gemisine yakın fiyatlara sahip olması, yeni bir akıllı telefon almayı bir hayli zorlaştırıyor. Fiyatların bu derece yükselmesi sonrasında özellikle iPhone tarafında ikinci el Pazarı yoğun bir şekilde tercih ediliyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde ikinci el iPhone alırken dikkat etmeniz gereken noktalar ve konular neler bunlara bakacağız.

İkinci el iPhone alırken dikkat edilmesi gereken noktalar

iPhone 12 tasarımı değişiyoriPhone 12 tasarımı değişiyor

İkinci el telefon almak yada herhangi bir elektronik cihaz almak oldukça riskli olabiliyor. Bu noktada bilmediğiniz bir ürünün sorununun olup olmadığından emin olmalısınız. Özellikle iPhone tarafında ikinci el bir telefon alıyorsanız, dikkat edilmesi gereken ilk şey iCloud şifresi olacaktır. Satın almış olduğunuz telefonun iCloud kilitlenme durumu yaşarsanız o cihaz kullanamaz bir hale gelecek ve paranızda boşa gidecektir. Diğer dikkat edilmesi gereken bir noktada ise satın aldığınız telefonun garanti durumu olacaktır. Garantiye sahip bir iPhone alırsanız, yaşayabileceğiniz herhangi bir soruna karşı güvenceniz olacaktır.

iPhone cihazınızın garanti durumuna bakmak için Apple’ın garanti sorgulama sayfasına ürün numarasını girerek sorgulayabilirsiniz. Yazılımsal kontroller sonrasında modelin fiziksel bölümüne gelebilirsiniz. Cihazın fiziksel hasar kontrolü için başlıca modelin ekran veya arkasında oluşabilecek çizik yada kırıklara bakabilirsiniz. En ufak bir servis durumunda iPhone cihazlarda ekran değişiminin olduğunu belirtelim. Ekran çatlak bir iPhone satın alırsanız garanti kapsamında ekran parası ödeyerek çok daha pahalıya patlayabilirsiniz. Diğer yandan dikkat etmeniz gereken noktalardan birisi batarya durumu olacaktır. iPhone cihazın batarya sağlığını kontrol ederek ne durumda olduğunu görebilirsiniz.

İkinci el bir iPhone alırken dikkat etmeniz gereken başlıca noktalar bunlardan ibaret diyebiliriz.


Resmi olarak tanıtılan iPhone SE 2020 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan iPhone SE 2020 özellikleri ve fiyatı
iPhone SE Plus için geri sayım başladıiPhone SE Plus için geri sayım başladı

PAYLAŞ