İki yıl içerisinde Huawei cihazların yarısının katlanabilir olacağı düşünülüyor - Haberler - indir.com

İki yıl içerisinde Huawei cihazların yarısının katlanabilir olacağı düşünülüyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-02 10:46:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çin'in teknoloji anlamında en önemli isimlerinden biri olarak bildiğimiz Huawei, her ürünü ile adından söz ettirecek niteliktedir. Birbirinden farklı özelliklere ve görünümlere sahip akıllı cihazlar üretmek konusunda oldukça başarılı olan şirket kullanıcı tarafından da beğenileri topluyor. Akıllı cihaz üretimlerini bir üst teknoloji ile birleştirerek katlanabilir akıllı cihaz üreten Huawei bu konuyu daha da genişletmeye yönelik planları olduğunun bilgisini verdi. Geçtiğimiz Şubat ayında gerçekleşen MWC 2019 etkinliğinde ilk katlanabilir akıllı cihazını tanıtan Huawei bu paylaşımı Samsung ile yapmıştı. Etkinlikte hem Samsung hem de Huawei karşılıklı olarak kendi katlanabilir akıllı cihazlarını sundu. 

Daha yeni yeni gelişen katlanabilir akıllı cihaz teknolojisi telefon üreticilerinin dikkatini çeken en önemli unsurlardan biridir. Fakat katlanabilir cihazların fiyatları oldukça yüksek olduğu için pek fazla talep edilmiyor. Geçtiğimiz aylarda katlanabilir akıllı cihazlar modellerini tanıtan Çinli teknoloji devi Huawei'de CEO görevinden yer alan Richard Yu, gelecek yıllar içerisinde amiral gemisi niteliğinde ürettikleri akıllı cihazlarının yarısının katlanabilir özellikli olacağının bilgisini verdi. Bu sayede katlanabilir cihazların fiyatında da düşüş olması bekleniyor. 

Huawei, Y6 Prime 2019 modelli cihazı tanıttıHuawei, Y6 Prime 2019 modelli cihazı tanıttı

Katlanabilir akıllı telefon konusunda geniş çalışmalara imza atacağının izlenimlerini veren Huawei, geçtiğimiz aylarda Mate X adlı akıllı cihazını resmi olarak tanıttı ve piyasaya da sürdü. Akıllı cihaz sektörüne yeni bir soluk kazandıran katlanabilir akıllı cihazlar konusunda oldukça fazla soru işareti olsa da, Huawei CEO'su Richard Yu, şirketin katlanabilir akıllı cihaz teknolojisi konusunda ciddi hamleler yapacaklarının bilgisini verdi. Atacağı bu adımlar ile hem kendini geliştiren hem de kullanıcı kitlesini genişleten Huawei'in yakın zamanda daha büyük işler ile karşımıza çıkması bekleniyor. 

Katlanabilir cihazların fiyatları düşecek

Huawei markasının CEO'su olan Richard Yu, GSM Arena ile gerçekleştirilen bir röportaj kapsamında, önümüzdeki birkaç yıl içinde kaç tane katlanabilir cihaz piyasaya sürecekleri sorusuna; "İki yıl içinde amiral gemisi seviyesinde cihazlarımızın yarısının katlanabilir olabileceğini düşünüyorum." şeklinde cevap verdi. Huawei CEO'su Richard Yu, ilk katlanabilir akıllı cihazlarının satış fiyatının pahalı olduğunun farkında olup ve bu durumun da pazar payının düşülüğüne ve üretim maliyetine bağladıklarının bilgisini veriyor. Katlanabilir akıllı cihaz konusu üzerinde çok daha detaylı çalışmalar yürüterek maliyetini düşürüp kullanıcılara daha fazla alım gücü sağlamalarını geliştireceklerini belirtiliyor. Şüphesiz ki katlanabilir akıllı cihazlar piyasanın şu an için en çok dikkat çeken modelleridir. Hem tasarım hem de yazılımsal olarak üst düzey teknoloji doğrultusunda üretilen bu cihazlar güzel oldukları kadar da pahalılar. 

Richard Yu, ilerleyen zaman içerisinde katlanabilir akıllı cihazların maliyetinin önemli ölçüde düşeceğinin bilgisini verdi ve bu durumu da; "İki yıl içinde katlanabilir akıllı telefonların, amiral gemisi telefonlara benzer bir fiyatta olacağını düşünüyorum." şeklinde ifade ediyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda Huawei CEO'su, bu işlemlerin yanı sıra aynı zamanda daha küçük boyutlarda katlanabilir akıllı telefonlar üretmek gibi planlarının olduğunun da bilgisini verdi. Gelecek yıllarda Huawei'den ciddi çalışmalar ile karşı karşıya gelebiliriz. 


P30 kablosuz şarj kılıfı Huawei tarafından tanıtıldıP30 kablosuz şarj kılıfı Huawei tarafından tanıtıldı
HUAWEI P30 serisi Türkiye fiyatları belli olduHUAWEI P30 serisi Türkiye fiyatları belli oldu
Huawei yıllık geliri ile rekor kırmayı başardıHuawei yıllık geliri ile rekor kırmayı başardı

PAYLAŞ