İki VPN Firması Mahkemelik Oldu - Haberler - indir.com

İki VPN Firması Mahkemelik Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-31 13:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

En önde gelen VPN firmalarından olan TorGuard ve NordVPN mahkemelik oldu. TorGuard, NordVPN’e “Etik dışı davranışlar” gerekçesiyle birkaç gün önce dava açtı!

Bu davanın nedeni ise NordVPN’in, “Black Friday” kampanyasını kötüye kullanarak TorGuard ‘abir DDoS saldırısı düzenlenmesi. TorGuard, NordVPN’nin kendilerinin  gizli bilgilerini ele geçirerek ticari sırlarını ortaya çıkarmak için etik dışı davrandıklarını ve firmanın bu bilgilerle kendilerine şantaj yaptığı gerekçesiyle mahkemeye başvurdu.

VPN Nedir? Ne İşe Yarıyor?VPN Nedir? Ne İşe Yarıyor?

NordVPN TorGuard’ına Şantaj Mı Yaptı?

En İyi ve Hızlı 5 VPN Uygulaması

NordVPN’nin sözcüsü ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada olarak TorGuard’a bir saldırı düzenlemediklerini açıkladı. İnternet üzerinde TorGuard sunucularının, ayarlarının ve dosyalarının erişilebilir bir noktada olduğunu ve bu bilgiler elde edildiği takdirde firma bilgilerinin herkes tarafından rahatlıkla erişebilir olduğunu fark ettiklerini ifade etti. Şantaj iddialarını hiçbir şekilde kabul etmeyen NordVPN, bu bilgilerle üçüncü şahısların yazılım kodlarına ve birçok hassas bilgiye erişebileceğini, bunun hem TorGuard’ı hem de müşterilerine ciddi zararları olabileceği için  TorGuard’ı sadece dostça bir yaklaşımla uyardıklarını açıkladı.

ToruGuard ise bu açıklamaları tamamen reddederek, açıklanan bu bilgilerin doğru olmadığını söyledi ve NordV’e bir şantaj davası açtı. TorGuard’ın devam eden sürecin nasıl geçeceklerini merakla beklediklerini açıklarken, açıklanan bu bilgiler doğrultusunda önlem almaktan başka seçeneklerinin olmadığını da belirtti.

NordVpn ise konuyla ilgili kullanıcılarını daha iyi bilgilendirmek için blog sitesinde detaylı bir açıklama yaptı. Ardından bu açıklama TorGuard tarafından da yapıldı. Her iki firmada konuyla ilgili çok fazla detay verse de, hikayede ortak tek nokta ve şuan için çıkarılacak ana sonuç NordVPN’nin konuyla ilhili olarak firmayla iletişime geçmiş olması. Sürecin nasıl ilerleyeceğini ve davayı hangi firmanın kazanacağını ise ilerleyen zamanlarda hep birlikte göreceğiz.


Artık kendi Vpn'nizi kurabilirsiniz!Artık kendi Vpn'nizi kurabilirsiniz!
Mac İçin En İyi VPN ProgramlarıMac İçin En İyi VPN Programları

PAYLAŞ