İki kripto sitesine yasak getirildi! - Haberler - indir.com

İki kripto sitesine yasak getirildi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-28 20:37:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Çin hükümeti, kripto paralar ile ilgili olan sert tutumunu sergilemeye devam ediyor. Ülke içerisinde iki büyük kripto para sitesine yasak geldi. 

Kripto para ile ilgili pek olumlu düşünmeyen Çin, ülke içerisindeki yasaklara bir yenisini daha ekledi. Buna göre hükümet, dünyaca ünlü kripto para piyasasına veri analizi sunma hizmeti veren web sitesini kullanıcılar için yasakladı. The Block adlı kripto paraları ile ilgili haber sitesinde yer alan bilgilere göre Çin'in internet güvenlik duvarı, CoinMarketCap ve CoinGecko sitelerini engelliyor.

Kripto para borsası FTX, NFT sektöründe yerini aldıKripto para borsası FTX, NFT sektöründe yerini aldı

Engelleme ne şekilde yapıldı?

Çin'in sansür verilen siteleri kontrol altına almak adına hizmet veren Greatfire.org’daki arama sonuçlarına göre iki sitenin de yasaklandığı görülüyor. Her iki kripto para sitesinin de ne zaman yasaklandığı ise bilinmiyor. Fakat kullanıcılara göre iki sitede de Çin saatiyle Salı günü sabah saatlerine yakın bir zamanda yasaklandı. Çin hükümetinin neden bu şekilde bir adım attığı şu an için belirsizliğini korurken, Çin’in IP erişimini aktif olarak kesmediği biliniyor. Söz konusu yaşanılan kesintinin Çin'in internet sansür ajanının bir hamlesi olduğuna dair söylentiler vardır. 

Yaşanılan bu durum hakkında The Block’a geri bildirimde bulunan CoinGecko’nun kurucu ortağı TM Lee, “Bildiğimiz kadarıyla proaktif olarak engelleme yapmadık” şeklinde konuştu. Bir CoinMarketCap temsilcisi ise “yorum yok” şeklinde cevap verdi. Tüm bunlara ek olarak Çin'de IP erişim imkanı proaktif olarak kısıtlanan Bybt.com GreatFire.org’da firewall tarafından engellendiği görülüyor. Yani popüler kripto paraları proaktif olarak kısıtlanmış olsaydı güvenlik duvarında engellenmemiş halde gözüküyor olması gerekirdi. Bu bilgilere göre her iki sitede de Çin'de artık kullanılmıyor olabilir. Aynı zamanda Çin'deki kullanıcıların güvenlik duvarını aşmak adına sanal özel ağlar üzerinden yönlendirme ile her iki siteye erişim sağlamaya devam ettiklerini de belirtmek gerekir. 

 


Elon Musk bu kez de başka bir kripto para biriminin değerini arttırdıElon Musk bu kez de başka bir kripto para biriminin değerini arttırdı
ABD'li Senatör'den kripto para güvenilmez açıklamasıABD'li Senatör'den kripto para güvenilmez açıklaması
ABD'de sinema salonları için kripto para devri!ABD'de sinema salonları için kripto para devri!

PAYLAŞ