İki faktörlü kimlik doğrulama nedir, neden kullanılır? - Haberler - indir.com

İki faktörlü kimlik doğrulama nedir, neden kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-31 14:20:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Güvenliğin sağlanabilmesi adına uygulama, cihaz ve web servislerinde artık iki faktörlü kimlik doğrulama sistemine geçiş yapılmış durumda. Veri ihlalini önlemek, çeşitli sızdırmalara karşı güvenlik duvarlarını sağlamlaştırmak adına geliştirilen iki faktörlü kimlik doğrulama nedir ve neden kullanılır? İşte konu ile ilgili tüm detaylar. 

Cpanel iki faktörlü doğrulama nasıl kullanılır? 

Binance Google Authenticator sorunu nasıl çözülür?Binance Google Authenticator sorunu nasıl çözülür?

İki faktörlü kimlik doğrulama nedir?

Standart bir oturum açma işleminde kullanıcıların kullanıcı adı ve şifresini girmesi yeterli olmaktadır. Fakat bu durum özellikle veri sızıntıları halinde kolay bir şekilde şifreleri ve kullanıcı isimlerinin ele geçirilmesi nedeniyle güvenlik açığı yaratmaktadır. İki faktörlü kimlik doğrulama sisteminde ise kullanıcı adı ve şifreye ek olarak bir telefon ya da cihaz üzerinden ek bir şifre alınması ya da onay verilmesi öngörülmektedir. Böylece kullanıcıların şifresi ve kullanıcı adı öğrenilmiş olsa dahi diğer cihazdan yetki verilmediği sürece herhangi bir şekilde sistemi erişim sağlanamamaktadır.   

Twitter İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması Nasıl Kurulur?

İki faktörlü kimlik doğrulamanın avantajı ne?

Apple tarafından iOS ve MAC OS işletim sistemlerinde uzun zamandan beri kullanıma sunulan iki faktörlü kimlik doğrulaması kullanıcıların güvenlik seviyelerini üstlere çekmiş durumda. Üstelik iki faktörlü doğrulama, güvenli oturum açma işlemlerinde kullanılan pek çok servisi güvenli hale getireceği gibi özellikle telefonun iki faktörlü kimlik doğrulama oturum açmada kullanılması, güvenlik ihlallerinde de bildirim alınmasını sağlayacaktır. Öyle ki şu anda Gmail gibi pek çok farklı serviste kullanıcıların oturum açarken iki faktörlü kimlik doğrulama işlemlerini yapması mümkündür.

Yanlış bir şekilde giriş yapıldığında uygulama tarafından hata verileceği gibi kullanıcılar giriş yapılmaya çalışıldığı ya da çok sayıda hatalı giriş yapıldığı gibi bilgilendirmeleri alabilmektedir. Aynı zamanda kullanıcı adı ve şifrenizi başka birisinin eline geçip geçmediğini de iki faktörlü doğrulama sistemi ile öğrenebilirsiniz. Telefonunuza eğer giriş için gerekli olan şifre ya da onay bildirim ekranı gelirse, birisinin kullanıcı adı ve şifrenizi aldığını ve sistemde oturum açmaya çalıştığını kolay bir şekilde anlayabilirsiniz. Ayrıca kullandığınız sistemlerdeki iki faktörlü kimlik doğrulama hizmetlerine geçiş yapmanız yine avantaj sağlayacaktır. 

iPhone'da iki faktörlü kimlik doğrulama nasıl açılır, kapatılır?



PAYLAŞ