İki faktörlü doğrulamanın önemi - Haberler - indir.com

İki faktörlü doğrulamanın önemi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-31 15:01:12
Editör : Ali Çelik
Kategori : Donanım

Bu içerik  İki faktörlü doğrulamanın önemini konu alır. Kişisel verilerin gizliliği ve kullanıcıların hesaplarını nasıl koruyabileceği hakkında bilgiler vermeyi amaçlar.

İki faktörlü doğrulamanın önemi

Son dönemlerde telefon, tablet ve bilgisayar gibi cihazların kullanımının artışının bir sonucu olarak kişisel veriler çok büyük değer kazanmış durumdadır.  Çalışan ücretsiz sistemler ya sizi reklam sunabilecekleri bir topluluğun parçası haline getirmek ister  yada kişsel verilerinizi kullanır. Zaten bunların dışında kalan sistemler ücretli olarak piyasaya sunulur. Sosyal medya hesapları , e-posta kutuları gibi platformlar artık bizim hakkımızda çok değerli verileri taşıyabiliyor. Bütün bu sistemlere erişim bir kullanıcı adı (mail adresi) ve bir şifre ile sağlanıyor. İşte tam bu noktada , sağlam bir şifreniz yoksa, acemi bir bilgisayar korsanı bile sizim bütün verilerine erişebilir ve özel hayatınızı tehlikeye atabilir. Kaba kuvvet saldısı çok fazla kombinasyonun hızlı bir şekilde doğru sonucu bulana kadar denenmesi mantığı üzerine çalışır.

Tumblr, İki Adımlı Doğrulama Özelliğini Aktif EttiTumblr, İki Adımlı Doğrulama Özelliğini Aktif Etti

Eposta hesaplarınız sadece basit bir şifre ile korunuyor ise kaptırmanız an meselesidir. İki faktörlü kimlik doğrulama, girilmesi geren şifre girildikten sonra , anlık olarak üretilen bir kodun girilmesi zorunluluğunu esas alır. Örneğin instagram kullanıcı adınızı ve şifrenizi doğru bir şekilde girdikten sonra , eğer iki faktörlü doğrulamayı açtıysanız gelen mail yada smsteki kodu girmeden , şifreniz doğru dahi olsa giriş sağlayamazsınız. Bu sistem sizi kaba kuvvet saldırılarına karşı büyük ölçüde korur. Önemli veriler barındıran tüm sistemlerinizde, eğer mümkünse iki faktörlü doğrulamayı açın, kurtarma epostası ve telefon numaranızı tanımlayın.


WhatsApp İki Adımlı Doğrulama Nasıl Kapatılır?WhatsApp İki Adımlı Doğrulama Nasıl Kapatılır?

İnternetin Karanlık Yüzü Hackerlar


PAYLAŞ