İki Aşamalı Apple ID Doğrulaması Türkiye'de Kullanıma Açıldı - Haberler - indir.com

İki Aşamalı Apple ID Doğrulaması Türkiye'de Kullanıma Açıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Apple, özellikle banka ve finans kuruluşlarının çift katmanlı güvenlik sağladığı için tercih ettiği iki aşamalı doğrulama sistemini ID doğrulaması yapılması amacıyla ülkemizde kullanıma açtı.

Geçen yıldan bu yana ABD ve bazı ülkelerde kullanıma açılan iki aşamalı Apple ID Doğrulama Sistemi sayesinde kullanıcı güvenliği üst düzeyde sağlanabileceği gibi Apple hesaplarında kullanıcı dışında herhangi bir işlemin yapılması da engellenmiş olacak.

İki Aşamalı Apple ID Doğrulaması Servisi aktifleştiren kullanıcılar kullanıcı adı ve şifre girişinden sonra hesaplarında belirttikleri telefon numarasına gelecek bir SMS ile 4 haneli doğrulama kodu alacaklar. Gelen kod ile hesabına giriş yapan kullanıcı doğrulama işlemini tamamlamış olacağı gibi bu süreçten sonra iTunes, App Store ya da iBooks Store üzerinden alışverişlerini yapabilecekler veya Apple ID desteğinden faydalanabilecekler.

Ayrıca iki aşamalı doğrulamayı aktif eden kullanıcılara Apple bir de herhangi bir soruna karşı 14 hanelik kurtarma kodu veriyor ve bu kod sayesinde de şifre sıfırlaması yapabiliyorsunuz. Bu kodun yetkisi en üst seviyede olduğu için kodu başkalarının ulaşamayacakları bir yer saklamanız gerekmektedir. Aksi halde istenmeyen sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Eğer sizde İki Aşamalı Apple ID Doğrulama Sistemini aktif etmek isterseniz, Apple Kimliğim sitesindeki 'Apple Kimliğinizi Yönetin' sayfasında bulunan 'Parola ve Güvenlik' sekmesine girmeniz ve buradaki İki Aşamalı Doğrulama yönergelerini izlemeniz yeterli olacaktır.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ