İki adımlı doğrulama Google’da varsayılan ayar olabilir - Haberler - indir.com

İki adımlı doğrulama Google’da varsayılan ayar olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-10 14:31:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Uygulamaların kullanılması sırasında farklı yöntemler üzerinde çalışmalarını sürdüren Google, iki adımlı doğrulama sistemini varsayılan olarak hesaplara getirebilir.

Google, kullanıcıların güvenliğini sağlamak adına çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar pek çok farklı özelliği sisteme ekleyen Google servislerinde iki adımlı doğrulama ile kısa süre içerisinde yeni bir dönem başlayabilir. Zira Google tarafından yapılan açıklamalarda, iki adımlı doğrulama sistemi üzerine çalışmaların sürdürüldüğü belirtilirken bu yeni sistemin varsayılan ayar olarak hesaplarda yer alacağı ifade edildi.

WhatsApp İki Adımlı Doğrulama Nasıl Kapatılır?WhatsApp İki Adımlı Doğrulama Nasıl Kapatılır?

Mevcut özellik hakkında detay vermekten kaçınan Google, yeni özelliğin yeni açılacak hesaplarda mı yoksa tüm Google hesaplarında mı varsayılan ayar olacağına dair bir detay paylaşmadı. Milyonlarca hesabı doğrudan etkileyecek olan bu yenilik, kısa bir süre içerisinde Google tarafından etkin hale getirilecek.

Çıkma fırsatı verilecek

Kimlik ve Kullanıcı Güvenliği Ürün Yönetimi Müdürü Mark Rishe tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, isteyen kullanıcıların mevcut özelliği kullanmaktan vazgeçebileceği ve sistemden çıkabileceği belirtildi.

İki adımlı doğrulama Google’a ne katacak?

2 adımlı doğrulama kullanıcılara şifrelerin ele geçirilmesi halinde hesaba girişi kısıtlayan ek bir özellik. Telefon ya da mail aracılığı ile tanımlanan hesaplarda, kullanıcıların şifre girişi sonrasında ek bir güvenlik adımını daha geçmesini gerekiyor. Böylece mobil ya da e mail adresi üzerinden yapılacak 2. doğrulama ile birlikte hesaplara ulaşabilecek olan kullanıcılar, herhangi bir risk taşımadan güven içerisinde hesaplarını kullanabiliyor.


iPhone: Robinhood hesabını iki adımlı doğrulama nasıl açılır?iPhone: Robinhood hesabını iki adımlı doğrulama nasıl açılır?

PAYLAŞ