Ikea’nın Kurucusu Ingvar Kamprad’ın Başarı Hikayesi - Haberler - indir.com

Ikea’nın Kurucusu Ingvar Kamprad’ın Başarı Hikayesi

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-20 10:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Türkiye’de de müşteri beğenisini kazanarak popüler hale gelen Ikea, arka planda büyük bir başarı öyküsüne de sahip. İşte Ikea’nın kurucusu Ingvar Kamprad’ın hikayesi.

Ev mobilyasından iş ofislerine kadar her alanda farklı ürünleri ile dikkat çeken ve kendine özgü bir konsept geliştiren Ikea, günümüze kadarki süreçte oldukça dikkat çekici bir başları öyküsüne de imza atmış durumda. 1926 yılında doğan ve İsveç’ten tüm dünyaya ulaşmayı başaran Ignvar Kamprad, başarılı iş hayatını Ikea ile birlikte zirveye çıkardı. İşte Ignvar Kamprad’ın hayatından önemli kesitler.

Ikea Ev Asistan Desteklerini ArttırıyorIkea Ev Asistan Desteklerini Arttırıyor

IKEA mobilya kurulumunu robotlara yaptıracak

İşte Ikea’nın Kurucusu Ingvar Kamprad’ın Başarı Hikayesi

Çok farklıydı!

Çocukluğundan itibaren ticaret konusunda farklı bir zihin yapısına sahip olduğu bilinen Ignvar Kamprad, çocukluktan başladığı al sat işlemleri ile birlikte kendini bu alanda geliştirdi.

 

Okuma yazmayı geç öğrendi

Okuma yazmayı çok geç yaşlarda öğrenmesi ile dikkat çeken Ignvar Kamprad, lise sonrasında iş yaşamına atıldı. Ignvar Kamprad üniversite okumayı ise hiç düşünmedi.

 

Küçüklüğünde kibrit gibi basit ürünler satarak kar elde etmeye başlayan Ignvar Kamprad’ın en büyük destekçileri ise dedesi ve babaannesiydi.

 

Çevresi tarafından cimri gibi farklı şekilde tanımlanan Ignvar Kamprad, Ikea’yı kurduğunda daha 17 yaşındaydı. Üstelik ünlü iş adamı babasından aldığı borçlar ve birikimleri ile birlikte markaların temellerini attı.

 

Yeni şirketin isminin Ikea olmasının da oldukça ilginç bir hikayesi var. Doğduğu çiftlik ve köyden esinlenerek sadece baş harfleri kullanan Ignvar Kamprad, Ikea ismini de böylece ortaya çıkarmış.

İlk mağaza ile birlikte büyük atılımını gerçekleştiren Ignvar Kamprad, başlangıçta kalem, iç çamaşırı ve kalem gibi basit ürünler satmaya başladı.

 

Daha fazla kişiye ulaşmak için mağazada ücretsiz ikramlara başlayan Ignvar Kamprad, kahve ve kurabiyesiyle birlikte daha fazla kişiyi mağazaya çekmeye başladı. Bu durumdan esinlen Ignvar Kamprad, hala mağazalarında kafe ve restoranlara yer veriyor.

 

Kuruluşun ardından 2 yıl geçtikten sonra gerçek anlamda mobilyaların satılmaya başladığı Ikea’da mobilya satışı da böylece geliştirilmeye başlandı. Ignvar Kamprad’ın bu konudaki mottosu ise “60 tane pahalı sandalye satmaktansa 600 tane ucuz sandalye satmak daha iyidir” oldu. 

 

Kendi mobilya fabrikasında üretimleri yaparak maliyetleri düşüren Ignvar Kamprad, böylece üretim hattını da oluşturmaya başladı.

 

Ignvar Kamprad İsveç’te odun ve ağaç sıkıntısı yaşadığı için sorunlar başladı ve bu nedenle de Polonya’dan parçalar getirilmeye başlandı. Ignvar Kamprad’ın Ikea’da mobilyalarda parça parça satış yapmasının da ilk temelleri bu dönemlerde atıldı. Kısa süre içerisinde ülke sınırlarını aşmaya başlayan Ikea, farklı ülkelerde yer almaya başladı.

 

Çok zengin olmasına rağmen mütevazi bir yaşam süren Ignvar Kamprad uçuşlarında dahi ekonomik sınıfı bırakmadı. Ignvar Kamprad 27 Ocak 2018 yılında yaşama veda etti. Geride ise tüm dünyaya büyük bir örnek olan Ikea’yı bırakan Ignvar Kamprad, hayatıyla da tam bir başarı öyküsü yaratmayı başardı.

Apple ve IKEA Arttırılmış Gerçeklik İle Ortaklığa Girişiyor
 


İlgili uygulamalar
IKEA mobilya kurulumunu robotlara yaptıracakIKEA mobilya kurulumunu robotlara yaptıracak

PAYLAŞ