IKEA oyuncaklarla nehirleri temizleyecek - Haberler - indir.com

IKEA oyuncaklarla nehirleri temizleyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-19 19:05:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

IKEA tarafından geliştirilen yeni ürünler, nehirlerdeki kirlilik ile mücadelede büyük bir rol oynayacak. İşte başlatılacak yeni proje.

Apple ve IKEA Arttırılmış Gerçeklik İle Ortaklığa Girişiyor 

IKEA mobilya kurulumunu robotlara yaptıracakIKEA mobilya kurulumunu robotlara yaptıracak

IKEA, çevreye duyarlılığı ile bugüne kadar dikkat çekerken marka tarafından geliştirilen yeni ürün, çevre kirliliği konusunda büyük bir dikkat çekti. Öyle ki IKEA’nın ürünü olan SMÅKRYP’in gelişmiş bir versiyonunu üreten IKEA, yeni ürünü ile robot gemi projesini başlattı. Nehir temizleyen yeni robotlar, kendi kendine nehirde dolaşarak kirliliğin azaltılmasında yardımcı olacak.

IKEA’nın gemileri temizlik görevinde

Good Ship IKEA adı ile denemeleri başlayan temizlik robotları, kumandadan kontrol edilebiliyor. Bu konuda geniş bir katılımın olduğu özel bir etkinlik düzenleyen IKEA, Thames nehrinde ilk denemesini gerçekleştirdi. Yapılan denemede robotlar sınıfı geçmeyi başarırken toplamda 20 KG kadar çöp toplanmış oldu.

Şu anda iki farklı fakat benzer özelliklere sahip gemiyi tasarlayan ve testlerini başarılı bir şekilde gerçekleştiren IKEA, proje kapsamında Hubbub adlı çevreci örgüte robotları teslim edecek. Robotlar örgüt tarafından kullanılacak ve nehirlerin temizlenmesi sağlanacak.

Testlerin İngiltere’deki Thames nehrinde yapılmasının en önemli nedeni ise nehrin çöpleri ile meşhur olması. Öyle ki her yıl 295 ton çöpün çıkarıldığı nehir, kirliliği nedeniyle tüm dünya genelinde konuşuluyordu. Projenin tamamlanması ile birlikte bundan sonraki süreçte çalışmaların devam edip etmeyeceği ise bilinmiyor. 

IKEA, otonom araç sektörüne katılıyor


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ