Ikea Ev Asistan Desteklerini Arttırıyor - Haberler - indir.com

Ikea Ev Asistan Desteklerini Arttırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-14 11:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler marka Ikea bu yıl ile beraber satışa sunmuş olduğu akıllı ampuller için Google Home,  Amazon Alexa ve apple HomeKit cihazları için destek vereceğinin sözünü vermişti. Ülkemizde de satışta olan bu ürünler için yeni bilgilerde gelmeye başladı. 9to5Mac kaynaklı habere göre satıcı ampullerin çevrim içi satış sayfalarında yerleştirilmiş olan bilgi ile kullanıcıların ampül ve doğıtım noktaları ile uyumlu olan uygulamanın son sürüme güncelleme yapmaları şirket tarafından tavsiye ediliyor. Bu sayede eşyaların çeşitli markaların ev asistanları desteklenmesi mümkün olacak. TRADFRI ağ gecidi uygulamasının ise Apple HomeKit, Amazon Alexa ve Google Home bağlanması için gerekli güncellemelerin yapılması gerektiği sayfada yer alıyor.

Ancak söz konusu bu güncellemelerin gerekli sayfada olacağı ifade edilsede henüz bu güncellemelerin yayınlanmadığını ifade edelim. Ikea Facebook tarafından yayınlanan bilgiye göre akıllı ev platformları ile uyumlu olmayı sağlayacak olan güncellemenin sohbahar dönemi ile yayınlanması bekleniyor. Diğer yandan bu güncellemenin Philips Hue köprü cihazları ile de entegrasyon bir şekilde çalışacağı ifade ediliyor. Bu noktada gelecek olan destek ile Ikea ampülleri Philips'in uygulaması içinde görebileceğiz.

Diğer yandan şirketin varolan satışta bulunan beyaz renkli LED lambaların haricinde çok daha farklı renklere sahip yeni lambalar çıkarmasıda bekleniyor. Ancak Ikea web sitesinde henüz konu ile alakalı bir bilgi yer almezken, renkli ampullerinde ürünler arasına eklendiği zaman Ikea'nın ev aydınlatma çözümleri noktasında piyasada yer alan en uygun fiyatlı ev entegrasyon çözümüne sahip olacağı bekleniyor.





PAYLAŞ