İhtiyaca uygun akıllı telefon nasıl seçilir? - Haberler - indir.com

İhtiyaca uygun akıllı telefon nasıl seçilir?

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-26 15:01:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Günümüzde yeni bir akıllı telefon almak istenildiği zaman piyasada onlarca markanın yüzlerce model seçeneği kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu noktada ise ihtiyaca yönelik en uygun akıllı telefon seçimi önemli kriterlerden birisi oluyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde akıllı telefon modelini seçerken ihtiyacınıza yönelik yapacağınız en iyi seçimler neler olması gerekiyor bunların yanıtını vermeye çalışacağız. Özellikle artan akıllı telefon fiyatları ile beraber ihtiyaca yönelik yeni bir akıllı telefon satın almak oldukça güçleşti diyebiliriz. Kullanıcılar hem istediği kriterlerde hem de uygun fiyatlı bir akıllı telefon bulmakta bir hayli zorlanıyorlar.

Akıllı telefon seçiminde dikkat etmeniz gereken noktalarda belli başlı seçenekler bulunuyor. Bu seçenekler göz önünde bulundurularak bir model arayışına girmek seçimdeki en doğru karara erişmenize olanak sağlayacaktır. Bu seçim kriterindeki en mühim seçeneklerden birisi de bütçe oluyor. Gelin şimdi akıllı telefon satın alırken ne gibi noktalara özen göstermeniz gerekiyor detaylarıyla bakalım.

Xiaomi'nin 100W'luk hızlı şarj desteğine sahip olan akıllı telefonu yakında tanıtılacakXiaomi'nin 100W'luk hızlı şarj desteğine sahip olan akıllı telefonu yakında tanıtılacak
  • Akıllı telefon seçiminde dikkat edilmesi gerekenler
  • Doğru bütçe belirleyin.
  • Hangi işletim sistemli cihaz alacağınıza karar verin.
  • Yeni bir telefona ihtiyacınız olduğunu belirleyin.
  • Tercih ettiğiniz ekran boyutuna karar verin.
  • Depolama ihtiyacınızı belirleyin.
  • Telefon kullanım sürenizi bataryanıza yönelik belirleyin.
  • Kamera kalitesi noktasında karar verin.
  • Kriterlerinize uygun akıllı telefon modelleri arasında seçim gerçekleştirin.

Bütçe belirleyin

Akıllı telefon seçimindeki başlıca ve en önemli kriterlerden birisi ise bütçe belirlemeniz olacaktır. Bütçenize uygun olan bir akıllı telefonu satın almanız, bu noktada sizi rahatlatacaktır. Bu kapsamda ise uygun fiyatlı akıllı telefonlara yönelmeniz gerekmektedir.

İşletim sistemi belirleyin

Piyasada yoğun olarak bulunan Android veya iOS işletim sistemleri arasında seçim yapmanız gerekiyor. Android akıllı telefonlar daha çeşitli ve uygun fiyatlı olduğu için bu noktada tercih edilirken, iOS ise daha güvenlik ve daha kullanışlı sebepler ile tercih sebebi olmaktadır. Her iki işletim sisteminin üst seviye Premium akıllı telefon modeli yer alsa da, uygun fiyatlı tarafta daha çok Android ağırlığı görüyoruz.

Ekran boyutu seçimine dikkat edin

Yoğun bir telefon kullanıcısı iseniz, ekran boyutu noktasında doğru karar vermelisiniz. Film veya oyun oynamak için büyük bir ekran sizin için iyi olacakken, daha sonra sosyal medya bir akıllı telefon kullanıyorsanız çok fazla büyük bir ekrana ihtiyacınız olmayacaktır. Bu noktada kriterinizi kullanım alışkanlığınıza yönelik yapmanızı öneririz.

Depolama alanı seçimi

Akıllı telefonunuzun depolama alanının indireceğiniz uygulamalar, fotoğraflar ve videolar için yeterli olması gerekecektir. Çok fazla uygulama indiren yada fotoğraf çeken biriyseniz, yüksek depolama tercihi yapmanız sizin için iyi olacaktır. Ayrıca Android tarafında microSD kart desteği ile bu depolama alanını artırmakta mümkün olacaktır.

Batarya ömrüne göre seçim seçeneği

Eğer çok yoğun bir akıllı telefon kullanıcısı iseniz, bu noktada büyük bir pile sahip akıllı telefon sizi gün içerisinde zor durumda bırakmayacaktır. Ancak gün içerisinde çok fazla kullanmıyorsanız ve şarj etme imkanınızda sürekli var ise bu noktada batarya büyüklüğünün bir önemi olmayacaktır. Günlük kullanım sürenize dair bir karar verdikten sonra bu yönlü bir batarya seçimi gerçekleştirebilirsiniz.

Kamera kalitesi

Günümüzdeki birçok akıllı telefon kamera noktasındaki tatminkar sonuçlar verse de, yine de seçim kriterlerinden birisi de kamera oluyor. Özellikle gece çekim performansları cihazlarda ön plana çıkan özellik olurken, diğer yandan zoom, geniş açı ve portre modu gibi ek işlevler de kullanıcıların o cihaza yönelmesine sebep olabiliyor. Kamera noktasında iPhone cephesinin her zaman üst seviye bir performans sergilediği bilinse de, Huawei ve Samsung’nda bu noktada ciddi atılımları bulunuyor.


1000 TL altı en iyi 10 akıllı telefon1000 TL altı en iyi 10 akıllı telefon
Akıllı telefon satışları 2020 yılının ikinci çeyreğinde de düştüAkıllı telefon satışları 2020 yılının ikinci çeyreğinde de düştü

PAYLAŞ