IGTV'ye nasıl video yüklenir? - Haberler - indir.com

IGTV'ye nasıl video yüklenir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-26 11:58:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Instagram geçtiğimiz günlerde, platformda yayınlanan videolar üzerinde ciddi bir değişikliğe gitti ve 1 saatlik uzunluğa sahip video paylaşım özelliğini tanıttı. Özellik henüz yeni olmasına rağmen oldukça ilgi gördü ve birçok kişi tarafından da kullanılmaya başlandı. Özelliğin yeni olması nedeniyle, kanal oluşturma ve video paylaşma kısımlarında sorun yaşayan kullanıcılar da oldu. Bu amaçla, IGTV'yi kullanmak isteyen kullanıcılara rehber olabilecek soruların cevaplarını derledik.

IGTV'de nasıl kanal oluştururum?

IGTV, daha çok içerik üreticilerine yönelik geliştirilmiş bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle IGTV üzerinden bir paylaşım yapmak istediğinizde önce bir kanal oluşturmanız gerekiyor. Instagram'ın IGTV'deki ilk amacı, kullanıcılara yararlı ve kaliteli içerikler sunabilmek ve bu içeriklere de kolayca ulaşım sağlayabilmek. Bu anlamda, kanal oluşturma açısında da oldukça basit bir yol izlemeniz yeterli oluyor. Öncelikle IGTV uygulamasına giriş yapın ve daha sonra karşınıza çıkan ekranın Ayarlar kısmından kanal oluştur demeniz yeterli oluyor.

IGTV'ye nasıl video yüklenir?

IGTV için kendinize bir kanal oluşturduysanız, daha sonra içerik ekleme kısmına geçebilirsiniz. IGTV'ye içerik eklemek için, kanalınıza gidin ve ekranın altına yer alan video yükle seçeneğini seçin. Bu seçeneği seçtiğinizde telefonunuzun galeri kısmına yönlendirileceksiniz ve buradan videonuzu seçeceksiniz. Video seçimi sonrasında, videonuza başlık ve açıklama ekleyerek, videoyu paylaşabilirsiniz.

Video yüklerken, size kapak fotosu değiştirme ve videoyu Instagram'ın Facebook sayfalarınıza erişmesine izin verirseniz, Facebook'da yayınlanma seçenekleri de sunuluyor. Kapağı değiştirirken, isterseniz galerideki fotoğraflar arasında bir görsel, isterseniz videonun içinden bir görüntü seçebiliyorsunuz. Hikayeleri andıran IGTV'de göreceğiniz farklılıklar direkt olarak beğeni ve yorum yapılıyor. Aynı şekilde paylaşım yapma seçeneği de bulunuyor. Bağlantıyı kopyalayarak, yorum, gönderi beğenisi gibi istatistiklere erişebiliyorsunuz. Bu noktada karşınıza bir izlenme yüzdesi çıkıyor. Bu yüzde, insanların videonuzu izleme yüzdesini gösteriyor. İnsanların videonuzu izleme oranında yer alması için, en az 3 saniye videonuza bakması gerekiyor.





PAYLAŞ