IGTV videoları artık Instagram’da değişiyor! - Haberler - indir.com

IGTV videoları artık Instagram’da değişiyor!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-08 11:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

IGTV videoları için değişikliğe giden Instagram, artık videoların önizlemelerini ana kış üzerinde gösterecek. İşte konu ile ilgili yapılacak değişiklikler. 

Instagram TV Videoları Nasıl İndirilir?

Instagram'da '5xx server error' hatası! nedir?Instagram'da '5xx server error' hatası! nedir?

Kullanıcıların video içeriklerine daha fazla ulaşabilmesini hedefleyen Instagram, IGTV videolarını ana akışta göstermeye başlayacak. Yapılacak olan bu değişiklik sonrasında kullanıcılar videoları bir fragman gibi 1 dakikalık ön gösterimini izleyebilmesi mümkün olurken videoların devamını izlemek isteyen kullanıcılar video üzerinden yapılacak yönlendirmeyi takip ederek videonun tamamını izleyebilecek.

IGTV videoları ön plana çıkarılacak

Instagram tarafından yapılacak bu değişikliğin temel sebebi videolara karşı daha fazla dikkatin çekilmek istenmesi. Bu açıdan ana akış üzerinde yer almaya başlayacak videolar kuşkusuz kullanıcılardan çok daha fazla dönüş alacak ve video izlenme oranlarında da böylece artış yaşanacak.

Yapılacak bu değişiklik ile birlikte dünya genelinde farklı değerlendirmelerde yapılırken video bölümünün beklentilerin altında kalması nedeniyle de böyle bir değişikliğe gidildiği konuşuluyor. “Artık, IGTV videolarını feed'inizde ön izleyebilirsiniz. Takip ettiğiniz birinden yeni bir video olduğunda, tam videoyu IGTV'de izlemek için yayınınıza dokunabilirsiniz.” denilerek resmi hesap üzerinden paylaşılan yenilik, kullanıcıların oldukça dikkatini de çekti. 

Instagram Nedir ve Instagram nasıl kullanılır

IGTV beklentileri karşılayabilir mi?

Şu anda maksimum 10 dakikalık video paylaşımlarını destekleyen IGTV, Instagram'ın video konusunda yükseliş yaşamasını sağlayabilecek potansiyelde ve bu amaç doğrultusunda oluşturuldu. Fakat rakiplerinin YouTube ve Twitch gibi dev platformlar olması Instagram için bu konuda büyük bir soru işareti oluşturuyor. Videolar için dikey çekimin mecbur bırakılması ve aynı zamanda sistemde yer alan eksiklikler şu anda Instagram'ın en büyük handikabı olarak görülüyor

Instagram'daki yeni sistemin avantajı ne olacak?

Tüm bunlara karşın yeni özellik video izlemeyi seven kullanıcıların işini çok daha kolaylaştıracak. Yapılacak değişiklik sonrasında kullanıcılar takip ettiği hesaplardaki video yayınlarını daha kolay bir şekilde görerek takip etme fırsatı bulacak. Bu açıdan özelliğin Instagram için her türlü avantaj yaratması bekleniyor. Hikayelerde paylaşma gibi pek çok ek özellik ile desteklenen IG TV'nin önümüzdeki günlerde alacağı yeni güncellemeler de yine hedefine ulaşma noktasındaki durumunu netleştirecek.

IGTV'ye nasıl video yüklenir?


İlgili uygulamalar

Materyal Tasarımlı Instagram Videosu


PAYLAŞ