İddialara göre NFT ile Tweet satın alan Sina Estavi tutuklandı - Haberler - indir.com

İddialara göre NFT ile Tweet satın alan Sina Estavi tutuklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-18 16:31:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

NFT ile Tweet satın alan Sina Estavi’nin Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda Estavi’nin tutuklandığı belirtildi. Ancak mesaj daha sonradan silindi.

Twitter’ın kurucusu ve CEO’su olan Jack Dorsey tarafından atılan Twitter tarihinin ilk tweet’ini satın alan Sina Estavi ile ilgili gündeme gelen iddialar tüm dünyada büyük bir dikkat çekti. Sina Estavi’nin resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımlar, iddiaların kaynağı oldu. Twitter paylaşımlarında Sina Estavi’nin tutuklandığına dair mesaj yayınlandı.

Tutuklama olayı doğrulandı!

Konuyla ilgili ilk detaylar CoinDesk’te yer buldu. Son gelişmelere göre İran’da Sina Estavi’nin çalışanlarına yönelik yapılan operasyonlar sonucunda tüm çalışanlar göz altına alındı. İranlı yetkililer tarafından doğrulanan olay için tek bir soru işareti kaldı. Bu da Sina Estavi’nin de tutuklanan isimler arasında olup olmadığı.

Twitter hesabının kontrolü İran hükümetinde mi?

Sina Estavi hakkındaki iddialara sessiz kalan İran yetkilileri bu konuda şüphe de yarattı. İddialara yönelik ülkede hiçbir açıklamaya yer verilmedi. Ancak Sina Estavi sosyal ağ hesabında, “Bu medya organının sahibi, Ekonomik Suçlar Özel Mahkemesi’nin emri ile ekonomik sistemi bozmaktan tutuklandı.” şeklinde bir mesaja yer verildi. Bu mesajın ise İran yetkililer tarafından atıldığı tahmin ediliyor.

Farklı bir kaynakta iddialar doğrulandı!

Konuyla ilgili farklı bir kaynakta yayınlanan haberde ise tutuklana olayı resmen doğrulandı. Organize Suçlar Araştırma Merkezi’nin internet sitesi Gerdab.ir’de yer alan gelişmede, 9 ay önce başlatılan soruşturma kapsamında başta Sina Estavi olmak üzere ilgili uygulama ve şirketlerle bağı olan herkes gözaltına alındı. Soruşturmaya konu olan durum ise Bridge Oracle şirketin faaliyetleri. İddialara göre şirket üzerinden İran ekonomik sistemine yönelik müdahaleler yapılmaya başlanması, hükümetin dikkatini çekmesi üzerine inceleme başlatıldı. İncelemelerde müdahaleye yönelik ciddi suçların tespit edilmesi ise soruşturmanın kapsamlı bir şekilde yürütülmesiyle devam etti.

2.9 milyon dolarlık satın alım dikkat çekmişti!

Sina Estavi ile ilgili iddialar gündeme gelmeden önce ünlü CEO, 2.9 milyon dolar karşılığında Dorsey’in Twitter’daki ilk tweetinin NFT’sini satın almıştı. Bu kadar yüksek bir meblağ karşılığında NFT’nin alınması ülkede pek çok tartışmaya yol açmıştı.





PAYLAŞ