İddialara göre Apple, Nintendo Switch'e rakip oyun konsolu tasarlıyor - Haberler - indir.com

İddialara göre Apple, Nintendo Switch'e rakip oyun konsolu tasarlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-10 10:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Bugüne kadar konsol alanında herhangi bir girişimde bulunmayan Apple'ın Nintendo Switch’a karşı yeni bir rakip model geliştirdiği öne sürüldü.

Oyun konsollarına yabancı bir şirket olarak bugüne kadar ciddi bir girişimde bulunmayan Apple ile ilgili önemli bir gelişme paylaşıldı. Kore'de yayın yapan Clien adlı forum sitesinde gündeme gelen yeni bir gelişmeye göre Apple taşınabilir oyun konsolu üzerinde çalışmaya başladı. Nintendo Switch ile benzer bir yapıda olması beklenen yeni oyun konsolu ile sektördeki tüm şirketlere karşı rakip olmaya hazırlanan Apple, bu yeni modeli için özel donanımlar da geliştiriyor. 

Huawei oyun konsolu pazarına giriş yapabilirHuawei oyun konsolu pazarına giriş yapabilir

Yeni ARM tabanlı yonga seti geliştiriyor

Piyasadaki cihazlarında olduğu gibi yeni oyun konsolunda da kendi donanımlarını kullanmayı tercih eden Apple, bu konuda ARM tabanlı yeni bir yonga seti geliştirmeye başladı. Oyun konsolları için ayrı bir seri altında yer alması beklenen yeni yonga setinin, GPU  performansıyla da iddialı olması bekleniyor. İddialara göre Ray Tracing  desteği alacak GPU,  bu sayede Apple’ı rakiplerine göre grafiklerde de daha iddialı bir hale getirebilir.

Apple'ın oyun konsolu geliştirmesi ile ilgili iddiaların kaynağında ise yeni geliştirilmeye başlayan yonga seti yer alıyor. Taşınabilir oyun konsollarına yönelik geliştirilen bu yeni yonga seti Apple'ın piyasaya süreceği ilk oyun konsolunda kullanılabilir. Zira yeni geliştirilen bu yonga seti iPad ve iPhone gibi diğer cihazlarda kullanılan donanımlardan çok daha farklı. Aktif soğutma sistemi gibi pek çok farklı yeni özelliğe sahip olan yonga seti, Apple için yeni bir dönemi başladığına işaret ediyor. 

Ubisoft ile görüşmeler başlamıştı

İddiaların gündeme gelmesinin ardından yonga setinin üretimi ile ilgili herhangi bir yalanlama ya da farklı bir iddia gündeme gelmedi. Ancak Apple ile Ubisoft'un yakın temas halinde olduğu belirtildi. Bu bakımdan üretimi yapılacak olan yeni yonga setleri Ubisoft ile özel bir anlaşma yapabilecek olan Apple, donanım satışı ile sektörde dolaylı olarak yer alabilir.

Özellikle ARM  teknolojisine geçiş yaparak yonga seti üretiminde tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Apple, her yeni modelinde daha yüksek bir performans ve verimlilik sunmayı başarıyor. Üstelik mevcut dönemlerde yapılan açıklamalarda yonga seti konusunda farklı markalar ile iş birliğine gidilebileceği ve yonga seti satışıyla da şirketin ciddi bir karlılık yakalayabileceği belirtilmişti.


Zynga’dan önemli satın alma: Oyunlar PC ve konsollara geliyorZynga’dan önemli satın alma: Oyunlar PC ve konsollara geliyor

PAYLAŞ