İddia : 20 Milyon PC Oyuncusu Konsola Geçebilir - Haberler - indir.com

İddia : 20 Milyon PC Oyuncusu Konsola Geçebilir

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-29 16:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Oyun konsolları yeni nesil oyunlarla kullanıcılar arasında daha popüler hale geldi. Yayınlanan bir rapora göre 20 milyon kullanıcının yakın zamanda konsollara geçeceği ön görüldü.

PC'lerin yakında konsola geçeceğinin tahmin edilen  bir durumdu. İnternette son dönemlerde, dijital oyun mağazalarının PS oyunlarını PC versiyonları ile sunmaları kullanıcıların beğenisini kazanmış daha iyi bir oyun keyfi için klavye yerine konsol tercih ettikleri de yapılan araştırmalar sonucunda belirlenmişti.
Teknoloji pazarlama ve yönetim raporunda yer alan bilgiye göre ise, Jon Peddie Resecarh 2022 yılına kadar, yaklaşık olarak 20 milyon PC oyuncusunun oyun konsoluna geçiş yapabileceği yer almakta. 

Popüler Konsol Oyunu VVVVVV Mobil'e Geldi (Video)Popüler Konsol Oyunu VVVVVV Mobil'e Geldi (Video)

Oyun Sektörü Yükseliyor

Raporda yer alan verilere göre, 1000 doların altında donanım kullanan oyun sever kullanıcıların oyun konsoluna geçiş yapma ihtimali oldukça yüksek. Televizyon teknolojinin geliştikçe konsollarında daha güçlü hale geleceği söylenen raporda PC oyunlarının da bu gelişmeye dahil olacağı söyleniyor. PC oyun sektöründe yaşanan bu gelişmeler sayesinde kullanıcıların ilgisini çeken konsolların satış oranları geçtiğimiz senelere göre oldukça artmış durumda. Ancak oyun sektörü gelişirken PC sektörünün de düşüşe geçtiğini hatırlatmakta fayda var.

2019 yılında beklenen PC oyunları

Jon Peddie PC pazarı için “PC pazarı düşmeye devam ediyor. Çünkü geçmişte yaşanan yenilikler durma noktasına geldi. Ürün tanıtımları artık dört yıllık periyotlarda yapılıyor”  açıklamasını yaptı.  Ancak buna rağmen oyun severlerin PC donanımlarını da daha iyisine taşıyacağını düşünüyor.
PC donanımları konusunda karamsar bir görüşe sahip olmayan Jon Peddie “Yenilikçi ruh büyük ölçüde kaybedilse de, GPU pazarı hala inanılmaz bir hacme sahip; ancak bu işin bir kısmının TV ekranlarına ve ilgili oyun hizmetlerine yönlendirileceğini tahmin ediyoruz”  ifadesini kullandı.

Konsollara Rağbet Artıyor

Düşüş PC teknolojisi için kötü bir haber olsa da, oyun sektörünün gelişmesi de, oyun severler açısından büyük önem taşıyan konulardan biri. Geçtiğimiz dönemde, kısa zaman içerisinde mobil oyun sektöründe büyük bir yükseliş kazanmıştı. Başarılı oyun firmaları tarafından iyi pazarlanan ve yüksek kaliteye sahip olan oyunlar, mobil kullanıcılarının dikkatini çekmişti. Bu yükseliş bazı kullanıcıları PC'lerden uzaklaştırmış olsa da, bulut tabanlı oyunlar, yeni geliştirilen oyun odaklı dizüstü bilgisayarlar için yeni yollar aralıyor. Taşınabilir olmasıyla daha kullanışlı olan bu bilgisayarlar birçok kullanıcıyı masaüstü bilgisayar modellerinden uzaklaştırdı.

PC sürümleri, konsol sürümlerine fark atan 10 oyun

Bunun birlikte daha güçlü hale gelen konsollarda, oyun severlerin klavyeye ve mouse zorunluluğunu da ortadan kaldırarak daha kaliteli bir oyun deneyimine davet etmesi de, bilgisayar ve konsolların donanımsal olarak birbirine yakınlaşmasını sağladı. Bu ilerleyen zamanlarda birçok bilgisayar kullanıcısının daha iyi bir oyun deneyimi için konsollara geçiş yapmasına neden olacaktır.


İlgili uygulamalar
Sony'den PC oyuncularına müjde!Sony'den PC oyuncularına müjde!
2018 yılının en çok satan konsolu belli oldu2018 yılının en çok satan konsolu belli oldu
Microsoft'un Yeni Konsolunun PS 5'den Daha Güçlü Olacağı İddia EdiliyorMicrosoft'un Yeni Konsolunun PS 5'den Daha Güçlü Olacağı İddia Ediliyor

PAYLAŞ