iCloud Fotoğrafların Google Fotoğraflara aktarılması nasıl yapılır? - Haberler - indir.com

iCloud Fotoğrafların Google Fotoğraflara aktarılması nasıl yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-14 11:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Apple bu hafta içerisinde iCloud içerisinde depolanan fotoğrafların ve videoların Google Fotoğraflar uygulamasına aktarma işlemlerini hızlandırmak ve daha kolay hale getirmek adına tasarlanmış yeni bir hizmet başlatıldı. 

iCloud Fotoğraflar’dan Google Fotoğraflar’a geçiş yapma

Apple tarafından destek bölgeleri belirtildiği üzere ilk olarak Apple'ın gizlilik web sitesine giriş yaparak oturum açmanız gerekiyor. Bu adımdan son “Verilerinizin bir kopyasını aktarın” seçeneği kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu seçeneği seçer ve tüm adımları takip ederseniz, Apple iCloud’taki fotoğraf ve videolarınızı Google Fotoğraflar’a aktarmaya başlıyor. iCloud’tan fotoğraf ve video aktarmak adına, Apple'da sakladığınız içeriği kaldırmaz. Bunun yerine yeni bir yedekleme yöntemi sağlar ve içeriğin bir kopyasını da Google Fotoğraflar'da depolanır.

Google Fotoğraflar, yenilenen düzenleme araçlarıyla daha işlevselGoogle Fotoğraflar, yenilenen düzenleme araçlarıyla daha işlevsel

Aktarma işlemlerini gerçekleştirmenin hemen ardından ilk olarak Apple, talebin sizin tarafınızdan yapıldığını onaylamanız talep edilir. Bu işlemin ardından aktarım süreci 3 ile 7 gün sürer. Aktarım işlemlerini yapmak için, Apple Kimliği hesabınız için iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini açmış olmanız gerekir. Bunun yanı sıra aktarımı tamamlamak adına yeterli depolama alanına sahip bir Google Fotoğraflar‌ hesabı gerekli.

Akıllı Albümler, Live Fotoğraflar, fotoğraf akışı içeriği ve bazı RAW fotoğraflar Google Fotoğraflar’a aktarılamaz. Ancak sistem .jpg, .png, .webp, .gif, bazı RAW dosyaları, .mpg, .mod,. mmv, .tod, .wmv, .asf, .avi, .divx, .mov, .m4v, .3gp, .3g2, .mp4, .m2t, .m2ts, .mts ve .mkv ile uyumludur. Hizmet, orijinal sürüm yerine sadece fotoğrafın düzenlenen son hali aktarılır. Bunun yanı sıra kopyalar tek bir fotoğraf olarak gözükür.  Mümkün olduğunda görüntüleri albümlerine aktarırken, videoları ayrı olarak aktarır. Apple’ın transfer hizmeti şimdilik Avustralya, Kanada, Avrupa Birliği, İzlanda, Lihtenştayn, Yeni Zelanda, Norveç, İsviçre, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki müşterilere sunulmaktadır. Aktarma işlemlerini bahsedilen adımların her birini takip ederek gerçekleştirebilir ve fotoğraflarınızı kaybetmeden kullanabilirsiniz. 


Google Fotoğrafların sınırsız depolama özelliğinin sonuna geliniyorGoogle Fotoğrafların sınırsız depolama özelliğinin sonuna geliniyor
Google fotoğraflar, Pixel kullanıcıları için yeni HDR filtresi getiriyor!Google fotoğraflar, Pixel kullanıcıları için yeni HDR filtresi getiriyor!
Google Fotoğraflar, iki boyutlu fotoğrafı üç boyutlu yapacakGoogle Fotoğraflar, iki boyutlu fotoğrafı üç boyutlu yapacak

PAYLAŞ