iCloud Anahtar Zinciri, Windows İçin Chrome'a geliyor - Haberler - indir.com

iCloud Anahtar Zinciri, Windows İçin Chrome'a geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-01 12:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji üreticisi Apple’ın sahip olduğu iCloud Anahtar Zinciri, artık Windows 10 işletim sisteminde yer alacak. Windows 10 sistemindeki Chrome tarayıcısında kullanılabilecek olan bu yenilik ile kullanıcılar Windows için iCloud uygulamasından Chrome uzantsıını indirerek söz konusu özelliği kullanabilecekler. Popüler işletim sistemi iOS’da yer alan iCloud Anahtar Zinciri ile şifrelerinizi yönetebileceğiniz bir sistem bulunuyor. Chrome’un parola koruyucusu gibi olan bu benzeri parola yöneticileri ile kullanıcılar, tüm parolalarını tek bir yerde saklayabbiliyorlar. Ayrıca şifreler girilmesi gereken uygulamalarda otomatik form doldurucu ile dahil edilerek pratik bir kullanım sağlanmış oluyor.

Şifre yöneticiler, kullanıcılar tarafından popüler olarak kullanılsa da, bazı eksikleri bulunabiliyor. Bu noktada uyumluluk sorunları ile kullanıcılar karşılaşabiliyorlar. Kullandığınız farklı platformlar arasında şifrelerinizi aktarmakta sıkıntılar yaşayabiliyorsunuz.

Samsung, iCloud benzeri bir skandal ile gündemdeSamsung, iCloud benzeri bir skandal ile gündemde

iCloud anahtar zinciri, Windows için Chrome’a geliyor

Apple’da yoğun olarak tercih edilen iCloud anahtar zinciri, Apple ekosistemini kullanan kullanıcılar tarafından olduka beğeniliyor. Bu noktada Google Chrome tercih eden kullanıcılar için oldukça sıkıntılı olabiliyor. Daha öncelerinde iCloud Anahtar Zinciri, sadece Safari gibi Apple uygulamaları ve iPhone, iPad gibi Apple cihazları ile beraber çalışıyordu. Ancak Windows bilgisayar yada Android akıllı telefon kullananlar için iClod Anahtar Zinciri bir anlam ifade etmiyordu. Ancak Apple’dan gelen yenilik ile artık iCloud anahtar zinciri özelliği Windows için iCloud uygulamasında Chrome uzantısına sahip olacak.

Bununla beraber Chrome uzantısını indirerek iCloud’da saklamam tüm veri ve şifrelerinizi Chrome’da sorunsuzca kullanabileceksiniz. iCloud Chrome eklentisi henüz hazır olmadığı için indirilemiyor. Ancak tüm kullanıcılar için bu desteğin yakın zamanda açılması bekleniyor. Bakalım kullanıcıların yoğunlukla kullandığı iCloud Anahtar Zinciri, Chrome tarafında nasıl bir işlevsellik ile çalışacak göreceğiz. Apple’ında Windows entegrasyonu için oldukça önemli bir adım olduğunu söyleyebiliriz.


Apple iCloud konusunda FBI baskısına yenik mi düştü?Apple iCloud konusunda FBI baskısına yenik mi düştü?
iCloud'un Mobil sitesinden artık hem iOS, hem de Android'de veri indirilebilecekiCloud'un Mobil sitesinden artık hem iOS, hem de Android'de veri indirilebilecek

PAYLAŞ