İçişleri Bakanı'ndan UBER açıklaması - Haberler - indir.com

İçişleri Bakanı'ndan UBER açıklaması

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-07 14:40:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Taksicilerin, ülkemizde çıktığı günden beri tepki gösterdiği ulaşım hizmeti UBER'e ilişkin olarak geçtiğimi günlerde bir karar alındı ve bu kara kamuoyuna da duyuruldu. UBER'in çıkmasıyla birlikte, taksiciler kendi işlerinin kötüye gitmesinden şikayet etmeye başladı. Öyle ki gündemde UBER aracının yolunun taksiciler tarafından kesilmesi gibi haberler görüldü. Taksicilerin durumu bir türlü kabullenememesi üzerine, İstanbul'da hizmet veren ulaşım servisinin kullanımının yasaklanması kararı alındı ve bu karar yasalaştırıldı. UBER kullanan hem sürücülere hem de yolculara para cezası kesileceği bilgisi açıklandı ve bu olayın ardından ceza alanların da olduğu biliniyor. Olayla ilgili geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da açıklama yaptı Erdoğan'ın ardından şimdi de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önemli açıklamalarda bulundu.

Soylu, 'UBER yetkisiz taşımacılık yapıyor'

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı'nın UBER'e ilişkin yaptığı açıklamanın ardından, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da UBER hakkında olumsuz eleştirilerde bulundu. Süleyman Soylu, servis hizmetine ilişkin yaptığı açıklamasında, UBER'i kaçak taşımacılık olarak nitelendirdi.  UBER'in kendilerinin de yetkisiz taşımacılık yaptıklarını kabul ettiklerini söyleyen Soylu, şu ifadeleri kullandı, 'Hukuk devletinin kendine ait kuralları var. Bu kurallar da şunlar: Uber'in yaptığı yetkisiz taşımacılıktır ve bunu kendileri de kabul ediyorlar zaten. Yetkisiz taşımacılık da kanuna ait bir şey değildir. Aslında bunun adı direkt olarak korsan.' diye konuştu.

Soylu konuşmasının devamında üç ana maddeden söz ederek, UBER'in yasa ihlali yaptığına değindi. Bu üç madde;

 -UBER'in yetkisiz taşımacılık yapması nedeniyle korsan taksi sınıfına girmesi

-Yurtdışına komisyon kesilmesi

-Vergisini Türkiye'ye değil başka ülkeye ödemesi

Bu maddelerden söz ederken, taksicileri de uyarmayı ihmal etmeyen Soylu, taksicilerin hizmet kalitesini arttırmak amacında olduklarını da dile getirdi.





PAYLAŞ