İçinde En Tehlikeli 6 Büyük Virüs Bulunan Bilgisayar Açık Arttırmada - Haberler - indir.com

İçinde En Tehlikeli 6 Büyük Virüs Bulunan Bilgisayar Açık Arttırmada

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-27 16:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en tehlikeli virüslerinin barındığı bu bilgisayar açık artırma ile satışa sunulmuş durumda. Bilgisayar kullanıcılarının en büyük problemlerinden birisi yazılım ve zararlı virüsler olmuştur. Özellikle son zamanlarda WannaCry gibi yazılımların yaygınlaşması ile beraber ekonomik anlamda darbe vuran bu virüsler ölümcül olabiliyor. Şimdi ise dünyanın en tehlikeli 6 virüsüne sahip olan bu dizüstü bilgisayar modeli internet üzerinden Guo O Dong’un eşsiz parçası olarak nitelendiriliyor. Sanatçı gözü ile donatılan ve oluşturulan bu bilgisayar açık artırma ile satışa çıktı. Virüsler ile dolu olan bu dizüstü bilgisayarın açık artırmadaki fiyatı ise 1 milyon doları aşmış durumda.

Dünyanın En Tehlikeli Dizüstü Bilgisayar Modeli

Antivirüs Uygulamaları Korumak İçin Yeterli Mi?Antivirüs Uygulamaları Korumak İçin Yeterli Mi?

Bu virüsler ile donatılmış olan bilgisayar üretilirken 10.2 inçlik Samsung NC10-14GB modeli kullanılmış durumda. Bilgisayarda yer alan virüsler arasında ise SoBig, MyDoom, ILOVEYOU, WannaCry, BlackEnergy ve DarkTequila gibi isimler yer alıyor. Bu her virüs farklı bir etki de bulunurken, aralarında yer alan WannaCry virüsü İngiltere’nin Ulusal Sağlık Hizmeti’nin 100 milyon dolar değerinde bir zarar uğramasına sebep olmuştu. 200 binden fazla bilgisayarın etkilenmiş olduğu virüs 150 ülkeye yayılmıştı. Virüsün toplam zararı ise 4 milyar dolara erişmişti. Diğer yandan ILOVEU virüsü ise 2000 yıllarında kalma bir isim olarak bulunuyor. E-posta ile dağıtılan bu virüs ise 500 bin üzerinde sistemi ele geçirmişti. Toplamda ise 15 milyar doların üzerinde zarar ile dikkat çekiyor.

Diğer virüslerinde vermiş olduğu zarar oldukça yüksek rakamlara erişmiş durumda. En hızlı yayınlan isimlerden olan MyDoom ise 38 milyar dolar zarara sebep olduğu düşünülüyor. SoBig ise 37 milyar dolar ile hemen arkasında bulunuyor. Virüslerle dolu bu bilgisayar modelini satın aldığınız zaman Wifi gibi bağlantıların olmayacağı belirtiliyor.  


Microsoft is bringing its Defender antivirus software to the MacMicrosoft is bringing its Defender antivirus software to the Mac
Microsoft, Apple MacOS için Antivirüs Yazılımı ÜrettiMicrosoft, Apple MacOS için Antivirüs Yazılımı Üretti

PAYLAŞ