Hyundai'dan Arabayı Parmak İziyle Açma Geliyor! - Haberler - indir.com

Hyundai'dan Arabayı Parmak İziyle Açma Geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-27 17:40:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Akıllı Telefonlar

Sürücüye konfor ve yenilik bakımından orta fiyatlı arabalarıyla zirveyi yaşatan Hyundai, aracı parmak iziyle kilidini açma ve çalıştırma özelliğini tanıttı.

Kullanıcılarına değer veren Güney Koreli otomobil üreticilerinin yaptığı açıklamalara göre, işletme sahipleri, farklı parmak izi verilerini aynı arabaya kaydetme imkanına sahip olacak. Ardından araç, parmak izlerinden kişiyi tanıyarak koltuk konumlarını ve aynaların açılarını kişiye göre otomatik bir şekilde ayarlayacak. Şirket, bu özelliği ilk olarak 2019 ilk çeyreğinde tanıtarak piyasaya sürmeyi hedefleyerek ilk zamanlarda sadece Çin ile sınırlı tutmayı hedefliyor.

Hyundai Türkiye'deki Akıllı Telefon Pazarına Giriyor!Hyundai Türkiye'deki Akıllı Telefon Pazarına Giriyor!

İlk değil, ilklerin daha iyisi!

Daha önce bu ve benzeri özellikleri farklı lüks otomobil ve konsept arabalarda görmüş olsak da Hyundai fiyat etiketi civarındaki arabalarda bunu büyük markalarda göremiyoruz.

Bu özellik ilk değil, fakat bu teknoloji ilk defa kapı kilitlerine yerleştirilip, parmak izine göre otomatik ayarlanma ile kendisini önceki yapılan benzer teknolojilerden ayırıyor. Bir diğer taraftan ise Tesla Model 3 sahipleri  aynı zamanda akıllı telefonlarını araba anahtarı yerine kullanabiliyorlar. Bu tarz teknolojiler, önümüzdeki yıllar içinde oldukça fazla karşımıza çıkacak gibi gözüküyor.


Hyundai, Elon Musk'a meydan okudu!Hyundai, Elon Musk'a meydan okudu!
LG akıllı alışveriş arabası üzerinde çalışma sürdürüyorLG akıllı alışveriş arabası üzerinde çalışma sürdürüyor
Volkswagen'den 23 Dolar değerinde elektrikli arabaVolkswagen'den 23 Dolar değerinde elektrikli araba

PAYLAŞ