Hyundai Elevate zorlu şartlara aldırış etmiyor! - Haberler - indir.com

Hyundai Elevate zorlu şartlara aldırış etmiyor!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-18 16:05:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

CES 2019’da Hyundai tarafından yapılan tanıtımlarda Hyundai Elevate adı verilen yeni araç, zorlu şartlara aldırış etmeden yoluna devam edebiliyor.

Araç konseptine çok farklı bir hava katan ve zorlu şartlarda dahi aracın sorunsuz bir şekilde kullanılmasını sağlayan Hyundai, yeni modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Daha çok bilim kurgu filmlerinde görmeye alışkın olduğumuz yeni araç, araç alanında pek çok yeniliğin gelebileceğinin ilk sinyallerini verirken zorlu şartlarda artık insanoğlunun çok farklı alternatiflerinin de olabileceğini gösterdi.

Hyundai Türkiye'deki Akıllı Telefon Pazarına Giriyor!Hyundai Türkiye'deki Akıllı Telefon Pazarına Giriyor!

Uçan arabalar, yürüyen araçlar...

Geçtiğimiz aylarda tanıtımı yapılan uçan taksi gibi farklı araçlar ile birlikte ulaşım konusunda gelecekte çok farklı bir durumun yaşanacağı görülürken CES 2019 itibari ile yapılan yeni tanıtım da bu değişimin ilk öncüleri oldu.

Sadece sıradan bir ulaşım için değil arama kurtarma ve insanlara yardım görevleri konusunda da Hyundai’nin yeni modelinin pek çok avantaj sunacağı görüldü. Özellikle engelli insanların rampa olmayan bölgelerde kolay bir şekilde ulaşımını sağlaması ve artık ulaşım problemi yaşamaması adına yeni araç farklı bir avantaj sağlıyor.

İlginç tasarımında hayvanlardan esinlenilmiş

Daha çok hayvan organizmalarında görülen eklem bacaklar, oluşturulmuş robotik kollarla araca uyarlanmış durumda. Birbirinden bağımsız bir şekilde hareket edebilen kollar, zorlu yollarda ve farklı arazilerde aracın ilerlemesini sağlıyor. Robotik kollarının kapatılması halinde ise araç sıradan bir araba görünümünü alıyor ve normal yollarda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor. 

Hyundai, Elon Musk'a meydan okudu!

Prototipi hazır

Fuarda araç için hazırlanan bir prototip sergilendi. Sundberg-Ferar ile Hyundai ortaklığında geliştirilecek olan araç, çok yönlü hareket kabiliyeti, farklı ortamlara robotik kolları sayesinde uyum sağlayabilmesi ile dikkat çekiyor. Şu an için projenin geleceğine yönelik çok fazla bilgi bilinmese de çalışmaların devam ettiğini araç, Honda adına büyük bir öneme sahip durumda.

Yeni araç neler yapabiliyor?

Elevate için yapılan tanıtımda aracın sahip olacağı özellikler de detaylı bir şekilde aktarıldı. Açıklamalara göre bir buçuk metre yüksekliğindeki bir duvara aracın rahatlıkla tırmanabileceği ve bu duvar engelini aşabileceği belirtildi. Üzerinde 3 yıldan beri çalışmaların sürdürüldüğü öğrenilen araç modelinin sınırların aşılması adına bir örnek olduğu ve kısa süre içerisinde de insan hayatında yer almasının şu andaki teknoloji dahilinde mümkün olmadığı ifade edildi. Buna karşın farklı özellikleri ile dikkat çeken araç şimdiden Hyundai adına merak uyandırmayı başarmış durumda. 

Google'ın kurucusundan uçan taksi projesi

Araç için hazırlanan tanıtım ise şöyle;




Hyundai, Elon Musk'a meydan okudu!Hyundai, Elon Musk'a meydan okudu!
Hyundai'dan Arabayı Parmak İziyle Açma Geliyor!Hyundai'dan Arabayı Parmak İziyle Açma Geliyor!
Hyundai, 2019'da yürüyen arabasını tanıtacakHyundai, 2019'da yürüyen arabasını tanıtacak

PAYLAŞ