HyperX Alloy FPS RGB Klavye incelemesi! - Haberler - indir.com

HyperX Alloy FPS RGB Klavye incelemesi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-31 22:05:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Gündelik bir klavye arayanlardansanız ve çok fazla yazı yazmayı seven biri iseniz HyperX Alloy FPS RGB Klavye, sizin için çok uygun bir kalvye değil. Ancak çok fazla oyun oynayan ve oyunlarda hız arayan biri iseniz bu kalvye tamda size göre. Şu an için Türkiye fiyatı belli olmayan bu HyperX Alloy FPS RGB Klavye'nin yurt dışı fiyatı 109 Dolar. 

Klavyeler oyun severlerin belkide en fazla kafasını karıştıran çevre birimleri. Mekanik derken bir de yarı mekanik ve opro mekanik kalvyeler sürmeye başlayan Membran, Alloy FPS RGB'nin hedefi ise çok net, hız ve hassaslık isteyen hardcore oyuncular. HyperX'in daha önceki haberlerimizde Alloy Elite klavyesini incelemiş ve siz indir.com okurlarına sunmuştuk. HyperX Alloy FPS RGB Klavye ise hem tasarım açısından hem de teknik açıdan diğer modelden bir hayli farklı. Tasarım anlamında ele alacak olursak HyperX Alloy FPS RGB Klavye bu modelde mümkün olduğu kadarı ile kompakt bir dizaynı tercih etmiş durumda. HyperX Alloy FPS RGB Klavye o kadar ince ve şık bir tasarıma sahip ki ilk bakışta sizlere tam boy bir kalvye değilmiş hissi yaşamanıza neden olabilir. Fakat şu gerçek ki bu kadar minimalist tasarıma sahip bir klavyenin tam bir hız canavarı olduğu gerçek. 

Tuşları adeta dokunmatik bir tuş hissi yaratıyor

HyperX Alloy FPS RGB Klavye 70 milyon tuş basma ömürlü Kailh Silver Speed anahtarlar kullanıyor. Bu ekstra hız yüklenen anahtarlar yalnızca 1.1 mm'lik aktivasyon aralığına sahip. Aynı zamanda 40 gramlık çalışma kuvveti eklenen HyperX Alloy FPS RGB Klavye, bu özelliği ile tuşlar dokunmatik tuşmuş gibi hissediyorsunuz. Bu anlamda oyun severlerin böyle bir klavyede edineceği hazzı dile getirmeme dile yoktur diye düşünüyorum. Çünkü oyun severler bu tür klavyelerde oyun oynamaya her zaman için bayılmıştır. Peki oyun oynarken bu denli eğlenceli ve başarılı olan HyperX Alloy FPS RGB Klavye, günlük kullanımda nasıl? Konu günlük kullanıma geldiği zaman işler burada birazcık karışıyor. Neden diye soracak olursanız şöyle açıklayım; oyunlarda performanslı kullanım için tasarlanan bu anahtarlar ile birçok yazım hatası yapmanız mümkün. Buda yazı yazmak için çok elverişli bir kalvye olmadığını ve sizi ciddi anlamda zorladığını gösteriyor. Bunun sebebi ise tuşların çok az derinliğe sahip olması ve dokunmatik hissi vermesi. 

Klavyede telefon şarj etmek mümkün

Aynı zamanda NGenuity yazılımını kullanabileceğiniz HyperX Alloy FPS RGB Klavye, 3 farklı ışıklandırma profilini klavyeye atayabiliyorsunuz. HyperX Alloy FPS RGB Klavye aynı zamanda çıkabilen bir kabloya sahip olduğu gibi üzerinde USB portuna sahip özelliği de mevcut. Ancak bu USB port sadece ve sadece telefonunuzu şarj etmede kullanabiliyorsunuz. Bu sebepten ötürüde bilgisayarınıza iki USB slotunun klavyeye atanmasına neden oluyor. 





PAYLAŞ