Huawei'yi ABD Bile Durduramıyor - Haberler - indir.com

Huawei'yi ABD Bile Durduramıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-25 18:32:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli telefon üreticisi Huawei hakkında yeni rapor ve istatistikler yayınlandı. Bildiğiniz üzere Huawei faaliyetlerini ABD ile Çin arasında yaşanan sorunlardan ötürü ABD pazarında sürdüremiyor. Ancak buna rağmen şirket büyümesini ve global Pazar payını arttırmasını sürdürüyor. Tüm dünyada popüler olan Huawei, yükselen marka değeri ile beraber üç aylık yeni raporlarını yayınladı. Buna göre şirketin büyümeye devam ettiğini ve rakiplerine biraz daha yaklaştığını görüyoruz. Akıllı telefon pazarında Apple’ı sevkiyat rakamlarında geçerek ikinci sıraya yerleşen şirket bu alandaki zirve isim Samsung’un hemen arkasında yer alıyor.

Huawei büyümesini sürdürüyor

Katlanabilir telefon Huawei Mate X Hakkında Resmi AçıklamaKatlanabilir telefon Huawei Mate X Hakkında Resmi Açıklama

Yayınlanan son raporlara göre ise Huawei’nin ilk çeyrek gelirler baz alındığı zaman yüzde 39’luk bir artış sergilediği gözüküyor. 179.7 milyar Çin yuanı buda yaklaşık olarak 26.76 ABD doları anlamına geliyor. Bu elde edilen gelirin önemli ve büyük bir kısmı akıllı telefon pazarından gerçekleşirken, ABD’de hala cihaz satışı bulunmayan şirketin ilk çeyrekte 59 milyon gibi bir telefon sevkiyatı gerçekleştirmesi sektörde Huawei’nin ne kadar hızlı yükseldiğini gösteriyor. Öyle ki buna göre Huawei 2018 yılı içerisinde telefon sevkiyatında yüzde 33.6’lık bir yükseliş sergilemiş durumda.

Rakip Samsung’un ise yüzde 8 Apple’ın ise yüzde 3.2 oranında bir sevkiyat düşüşü bulunuyor. Çin’in yükselen değeri Huawei’nin sadece telefon geliri bulunmuyor. Ayrıca giyilebilir cihazlar ve akıllı ev ürünlerinin yanı sıra PC gibi çeşitli teknolojilerde de söz sahibi olma yolunda ilerliyor.  


Huawei Brezilya Telefon Pazarına Tekrar GiriyorHuawei Brezilya Telefon Pazarına Tekrar Giriyor
İngiltere Huawei'den Vazgeçmiyorİngiltere Huawei'den Vazgeçmiyor

PAYLAŞ