Huawei'yi ABD ağından çıkartmanın maliyeti 1,9 milyar dolar! - Haberler - indir.com

Huawei'yi ABD ağından çıkartmanın maliyeti 1,9 milyar dolar!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-30 14:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

ABD'de Federal İletişim Komisyonu tarafından yapılan açıklamalarda, Huawei’nin ABD ağından çıkarılması adına yeni bir programın başlatılacağı belirtilmişti. Ancak böyle bir çalışmanın maliyeti ülkeye 1.9 milyar dolar olacak.

Hafta başında Huawei hakkında yeni bir gelişmenin yaşandı. ABD'de Huawei marka modellerin kullanım dışı bırak alabilmesi adına tüm şirketlere ve kullanıcılara çağrı yapıldı. Ulusal güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle uzun zamandan beri Huawei’ye karşı farklı bir tutum sergileyen ABD'li yöneticiler, bu konuda yeni bir program ile markanın ülke sınırları içerisinde kullanılmasına tamamen engellemek istiyor. Bu doğrultuda oldukça kapsamlı bir çalışma yapmayı planlayan ABD tüm operasyonlar kapsamında 1.9 milyar dolarlık devasa bir bütçeyi sadece bu çalışmalar için ayırmış olacak.

Huawei’nin maliyeti dudak uçuklattı

ABD Ticaret Departmanı tarafından Huawei’nin ulusal güvenlik tehdidi olarak etiketlenmesinin ardından hızlı bir şekilde ülkede Huawei’ye yönelik yaptırımlar arttırılmıştı. Ağ donanımlarının sistemlerden çıkarılması ve değiştirilmesi için ABD'de hizmet veren tüm telekom taşıyıcılarına geri ödeme programı başlatılacağını duyuran mevcut düzenleme ile birlikte, ülke genelinde top yekûn bir değişim programı başlatıldı. Ancak ülke için maliyetinin yüksek olacak olması, dikkatleri çekmiş durumda. Yapılan son güncellemelere göre Huawei’nin mevcut değişim programından yararlanmak isteyen tüm aboneler, gerekli düzenlemeleri yapması Halide ABD'nin 1.9 milyar kadar bir harcama yapmasına neden olacak. Mevcut tutar çok yüksek olsa da ABD hükümeti Huawei’ye karşı tutumunda son derece kararlı ve geri adım atmak istemiyor.

Kırsal internet hizmeti gibi pek çok farklı detayı içeren mevcut yenilik, şu anda ülkede önemli bir çalışma ile destekleniyor. Önümüzdeki günlerde daha detaylı verilerin açıklanması düzenlemede raporlar merak ediliyor.





PAYLAŞ