Huawei'ye Uygulanan Android Yasağından Honor Etkilenecek mi? - Haberler - indir.com

Huawei'ye Uygulanan Android Yasağından Honor Etkilenecek mi?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-20 20:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Huawei'ye gelen satış yasaklarının ardından Google Servisleri için de almış olduğu kısıtlamaların Honor'un yeni cihazlarını nasıl etkileyeceği hakkında uzmanlar açıklamalarda bulundu.

Huawei cephesinde yaşananların ciddiyeti her geçen gün daha da artıyor. Donald Trump geçtiğimiz günde ABD’de Huawei ürünlerinin satışını yasaklamıştı. Gelen yasağa göre gereken izinler olmadan hiç kimse artık Huawei ürünlerini satın alamayacaktı. Bu durumla birlikte, Google’ında, Huawei’ye verdiği Android lisansını iptal etmesi Huawei için zorlu günlerin başlamasına neden olmuştu. Google tarafından iptal edilen lisans nedeniyle Huawei, cihazlarında Android işletim sistemini kullanmaya devam edebilecek ancak cihazların Google Play Store ve Gmail gibi Google servislerine erişimi olmayacak.

Huawei'den İlk Açıklama : Android Yaptırımı Karşısında Huawei Ne Yapacak?Huawei'den İlk Açıklama : Android Yaptırımı Karşısında Huawei Ne Yapacak?

Bu gelişmelerin etkilediği bir diğer marka ise, Huawei’nin alt markası olan Honor. Gelen bu yasaklardan Honor’un nasıl etkileneceği ise henüz gizemini koruyan konular arasında. Şirket yetkilileri tarafından henüz resmi bir açıklama gelmese de, bu olumsuz etkiden alt marka olarak Honor’un da etkilenmesine kesin gözle bakılıyor. Aynı marka çatısında yer alan Honor’un da yasaklardan etkileneceğine kesin gözle bakan uzmanlar önümüzdeki dönemlerde Honor tarafından piyasaya sürülecek olan telefonların Google’ın getirdiği yasağa göre, Google servislerinden artık yararlanamayacağı düşünülmekte.

Huawei'den Resmi Basın Açıklaması : Kanuna Uyuyor ve Sonuçları Gözden Geçiriyoruz

Honor Bu Yasaklardan Etkilenecek Mi?

Ancak uzmanların görüşü, bu durumdan şuan da piyasaya sürülen mevcut cihazların etkilenmeyeceği yönünde. Piyasaya sürülmüş olan Honor cihazlarının Google’ın yasağından etkilenmeyerek Google Servisleri’ni kullanmaya devam edebileceği belirtiliyor. Bu da cihazların normalden daha yavaş olsa da, Google’ın getirdiği güvenlik güncellemelerinden yararlanabileceğinin de bir göstergesi olarak karşımıza çıkmakta.

Honor cihazlarda yazılım güncellemesi nasıl yapılır?

Telefonların ara yüzü ise, Huawei’nin geliştiricileri tarafından geliştirilen EMUI ara yüzüne sahip olacak. Yasaklar nedeniyle geleceği pek iyi görünmeyen Huawei ise bu ihtimallere karşı hazırlıklı olduklarını söyledi. Yedek bir planı olduğunu açıklayan markanın uzun zamandır bu durumla karşı karşıya kaldığında, yeniden kendini toplayabilmek için bir planı olduğu bilinse de, bu plan hakkında Huawei’den net bir açıklama henüz gelmiş değil.

Google servislerini yeni cihazlarında kullanamayacak olan Honor ve Huawei’nin ise bu duruma karşı geliştirmiş oldukları yedek planın ne olduğunu öğrenmek için ilerleyen dönemlerde yapılacak olan açıklamaları beklemek gerekecek.


Google'ın Ardından Intel ve Qualcomm'dan da Huawei'ye DarbeGoogle'ın Ardından Intel ve Qualcomm'dan da Huawei'ye Darbe
Geçmişten Günümüze Huawei - ABD SavaşıGeçmişten Günümüze Huawei - ABD Savaşı

PAYLAŞ