Huawei’ye TSMC'den kötü haber - Haberler - indir.com

Huawei’ye TSMC'den kötü haber

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-20 17:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

ABD hükümeti ve Huawei arasında ipler iyice geriliyor. Huawei’nin ADB’li şirketlerle ürün tedariğini engelleyen Donald Trump bu kez ABD malını kullanan yabancı şirketlerinde Huawei’ye iş yapmasını kısıtlıyor!

Çin ve Amerika’nın arasındaki ticari savaşın ortasında kalan Huawei Mayıs ayından beri çeşitli yaptırımlarla karşı karşıya kalıyor. Çin hükumetine bilgi sızdırdığı gerçekçisiyle “Ulusal güvenlik tehdidi” ilan edilen Huawei ABD’li iş ortaklarını kaybetmişti. Mate 30 gibi yeni akıllı telefonlarında Google servislerini kullanamayan şirket çözümü kendi ekosistemini geliştirmekte bulmuştu. Bu süreçte mantıklı bir hamle yaparak işletim sistemi hazır olana kadar bekleten Huawei’nin geçtiğimiz günlerde ekosistemini geliştirmek adına ciddi adımlar attığını ve Google’a bir daha dönmeyeceğini açıklaması büyük bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Akıllı telefonlarda işletim sistemlerine üçüncü bir ekosistem geliştirmek isteyen şirketin tüm Çin merkezli şirketlerle iş birliği yapmasının ardından ABD yetkilileri Huawei’ye yönelik yeni bir suçlama yaptı.

Huawei'nin yeni katlanabilir telefonu merak uyandırıyorHuawei'nin yeni katlanabilir telefonu merak uyandırıyor

ABD'den Huawei'ye karşı iki yeni suçlama daha!

Huawei’nin dünyanın mobil ağlarına arka kapılardan sızarak kullanıcı verilerini elde ettiğini iddia eden yetkililer delillerin ellerinde bulunduğunu ancak bunları kamuoyuna sunmayacaklarını açıklamasının ardından suçlamaları asılsız gerekçesiyle reddeden Huawei’nin ADB’ye karşı casusluk suçlamasında bulunması ipleri iyice geri. Ancak işin iç yüzünde durumlar düşünüldüğünden daha karmaşık. Huawie’ye bir yandan suçlamalarda bulunurken diğer yandan ABD merkezli şirketlerle çalışmasını sağlayan lisans süresine 45 gün daha ek yapan ABD hükumetinin Huawei konusunda ne yapacağını kestirmek gerçekten zor. Bu hamlenin savaşı dindireceği düşüncesi ise ABD hükumetinin TSMC gibi ABD malını kullanarak ticaret yapan şirketlerin Huawei’yle iş yapmasını kısıtlayacak bir yasa üzerinde çalıştığının öğrenilmesiyle son bulmuştu.

TSMC Huawei tedariğini azaltıyor!

Huawei’nin işlemci tedariğini büyük ölçüde kısıtlayacak bu adım resmi olarak atılmış gibi duruyor. Bugün öğrenilen bilgilere göre baskılara dayanamayan TSMC, Huawei’ye olan tedariğini azaltma kararı aldı. Huawei’nin akıllı telefonlarında kullandığı 7nm’lik Kirin işlemci yongasını tedarik eden TSMC artık Çin merkezli şirkete eskisi gibi sık ürün vermeyecek. Bu durum Huawei için yeni bir sorunu beraberinde getiriyor.

Ekosistem sorunu çözmeye çalışırken işlemci tedariği sorunuyla karşı karşıya kalan Huawei ise konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.


İlgili uygulamalar
ABD Huawei'nin hareket alanını kısıtlamaya çalışıyor!ABD Huawei'nin hareket alanını kısıtlamaya çalışıyor!
Huawei geliştiricilere 50 milyon TL’lik destek primi dağıtacak!Huawei geliştiricilere 50 milyon TL’lik destek primi dağıtacak!

PAYLAŞ