Huawei'ye geçici lisans programı için 45 gün ek süre verildi - Haberler - indir.com

Huawei'ye geçici lisans programı için 45 gün ek süre verildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-14 15:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Birkaç gündür ABD’yle gerilimi artan Huawei’nin geçici lisans süresi uzatıldı. ABD’li şirketlerin Huawei’yle ticaret yapabilmesi için Ağustos ayında başlayan bu program bu kararla birlikte üçüncü uzatmasını aldı.

Bir süredir ABD baskısı altında olan Çinli teknoloji devi geçtiğimiz sene Mayıs ayından beri casusluk suçlamalarıyla mücadele ediyor. Çin hükumetine bilgi sızdırmakla suçlanan şirket bu suçlamaları tamamen reddederek ABD hükumetine baş kaldırmıştı. Ancak Çinli teknoloji devinin bu hamlesine ABD ambargoyla karşılık vermişti.

Ren Zhengfei Huawei'nin ABD amborgosuna rağmen %18 büyüdüğünü açıkladıRen Zhengfei Huawei'nin ABD amborgosuna rağmen %18 büyüdüğünü açıkladı

Huawei’nin ABD’li şirketlerle ticaret yapmasını engelleyen ABD hükumeti bir süre sonra bu yasakla ilgili gözden geçirme kararı almış ve Huawei’nin bir süreliğine ABD’li şirketlerle çalışmasına imkan tanıyacak bir lisans programı başlatmıştı.

ABD’den Huawei hakkında sürpriz karar!

ABD yöneyimi tarafından 19 Ağustos’ta başlayan lisans süresi ilk etapta 3 ay olarak belirlenmişti. Ancak Kasım ayında bu sürecin 3 ay daha uzatıldığı açıklanmıştı. 18 Kasım’da başlayan bu sürecin yakında bitmesi bekleniyordu ki ABD yönetimi şaşırtıcı bir açıklamayla Huawei’ye üçüncü bir ek süre verdiğini açıkladı.

Geçmişten Günümüze Huawei - ABD Savaşı

Son dönemlerde Huawei ve ABD arasındaki iplerin daha çok gerildiği düşünüldüğünde bu kararın oldukça şaşırtıcı olduğunu söylemek yanlış olmaz.  ABD Ticaret Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamaya göre Huawei’nin ABD merkezli şirketlerle iş yapmasını sağlayan geçici lisans programı 45 gün daha uzatıldı. Bu da Çin merkezli şirketin bir buçuk ay daha ABD’li şirketlerle ticari ilişkilerini sürdürebileceği anlamına geliyor.

Ancak Huawei’nin lisans programında ek süre alması ABD’yle gerginliğini azaltmış değil. Bir yandan hala ABD yetkililerinin çeşitli suçlamalarıyla karşıya karşıya kalan şirket birkaç gün önce dünyanın mobil ağlarına sızmakla suçlanmıştı. Bununla kalmayan suçlamalar Huawei’nin ABD’yle bağlantılı olduğu şirketlere şantaj ve komplo kurduğu ortaya atıldı. Bu suçlamalar karşısında henüz açıklama yapmamış olan Huawei’nin bu savaştan ciddi yaralar alacağı anlaşılıyor. Huawei’nin ticari faaliyetlerini zayıflatmakta oldukça kararlı olan Amerika’nın ilerleyen günlerde lisans programında dördüncü bir uzatma kararı alıp almayacağı hakkında şimdiden bir şey söylemek oldukça zor. Özellikle Huawei’nin kendi ekosistemini oturtmak yolunda emin adımlarla ilerlediği bu günlerde işler iyice karışacak gibi duruyor.


ABD' Huawie'ye baskısını arttırıyor!ABD' Huawie'ye baskısını arttırıyor!
ABD Huawei'yi dünyadaki mobil ağlara sızmakla suçluyorABD Huawei'yi dünyadaki mobil ağlara sızmakla suçluyor

PAYLAŞ