Huawei'ye bir şok daha; İngiltere'de yasakladı - Haberler - indir.com

Huawei'ye bir şok daha; İngiltere'de yasakladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-26 14:05:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Son zamanlarda birçok Avrupa ülkesi tarafından yasaklanmaya başlayan Huawei şirketine bir darbede İngiltere'den geldi. Telefonlarıyla dikkat çeken Huawei'ye bir şok daha; İngiltere'de yasakladı

Huawei Nova 4 ile Samsung Galaxy A8S karşılaşması

Huawei P30 4 Kameraya Sahip OlacakHuawei P30 4 Kameraya Sahip Olacak

Huawei'ye bir şok daha; İngiltere'de yasakladı

200 milyon rakamı aşan telefon satışları ile gündemimize gelen Çinli teknoloji devi Huawei, aynı zamanda büyük bir küresel pazar payına sahip. Birçok ülkede yürütülen projeler için altyapısı çözümleri sunan fakat ABD tarafında kabul görmeyen Huawei bu seferde İngiltere'de yasaklandı. Birleşik Krallık, güvenlik güçleri için yeni iletişim altyapısı sistemi içerisinde Huawei tarafından geliştirilen ekipmanlar kullanmayacak. Sunday Telegraph tarafından gelen bilgilere göre Birleşik Krallık'ta görevde olan ambulans, itfaiye, polis ve arama-kurtarma ekipleri için özel olarak geliştirilen yeni iletişim ağı projesi içerisinde iletişim altyapısında bulunan Huawei ekipmanları değiştirilmeye başlandı. 

Bu değiştirilme kararının yaklaşık olarak maliyeti 2.3 milyar pound rakamına ulaştı. Bu miktar yükselmeye devam edebilir. Projeyi üstlenen BT, karardan dolayı ortaya çıkacak olan maliyetin kendileri tarafından karşılanacağını belirtse de maliyetin yükselecek olması endişeye sebep oldu. Konu hakkında açıklama yapan EE sözcüsü, bu kararı şöyle açıkladı:

"ESN için yeni bir çekirdek ağ ekipmanı üreticisini devreye sokma kararı aldık. Yeni ağ mimarisi, 2006'da aldığımız ağ mimarisi prensiplerine uygun olarak düzenlenecek. Bu işlemi ise halihazırda işlevsel olan acil servis ağına bir müdahale olmadan tamamlayacağız."

ESN sistemi için altyapı yapacak yeni şirket ise Motorola'nın sahibi olduğu Airwave oldu. Altyapı mimarisi, itfaiye, arama-kurtarma ve ambulans gibi servislerde 4G ağına öncelikli erişim sağlayacak. Birleşik Krallık, araziler ve kırsal alanlar için geliştirilen yeni radyo  frekanslarından da faydalanmaya başlayacak. ESN sistemi Airwave sayesinde geliştirilen ses ve veri aktarımı da sunacak. Ancak bununla birlikte Birleşik Krallık, Eylül ayı içerisinde yaptığı bir açıklamada Airwave temelli sistemi 2022 yılına kadar kullanmak için ödeme yapacağını açıkladı. Bu tarih geldiği zaman söz konusu olan bu ağın kullanılıp, kullanılmayacağına karar verecek. 

Çinli şirketler Avrupa tarafında yasaklamalar ile gündemimize gelmeye devam edecek gibi duruyor. Çünkü Avrupa tarafında yasaklamalar ülkeden ülkeye yayılmaya devam ediyor.


Huawei P30 ve P30 Pro modelleri çok daha fazla arka kameraya sahip olabilirHuawei P30 ve P30 Pro modelleri çok daha fazla arka kameraya sahip olabilir
Huawei P30 Pro'nun Çıkış Tarihi SızdırıldıHuawei P30 Pro'nun Çıkış Tarihi Sızdırıldı
Huawei 200 Milyon Satış Hedefine Ulaştı mı?Huawei 200 Milyon Satış Hedefine Ulaştı mı?

PAYLAŞ