Huawei'ye bir kötü haberde Birleşik Krallık'tan geldi - Haberler - indir.com

Huawei'ye bir kötü haberde Birleşik Krallık'tan geldi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-25 11:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerde ABD ile yeni sorunlarla karşı karşıya kalan Huawei’ye bir kötü haberde 5G ağlarında Huawei’nin ekipmanları kullanan Birleşik Krallık ’tan geldi.

Teknoloji dünyasının en önemli yeniliklerinden olan 5G teknolojisi günden güne yaygınlaşıyor. Bu teknolojinin öncü şirketlerinden biri olan Huawei ise geçtiğimiz sene bu alanda lider olduğunu kanıtlamayı başarmıştı. Altyapısıyla dikkatleri üzerine geçen şirketin geçtiğimiz sene ABD ile yaşadığı sorunların artması Birleşik Krallık tarafında da olumsuzlukları beraberinde getirmiş gibi duruyor.

TMSC'nin Huawei hakkındaki nihai kararı belli olduTMSC'nin Huawei hakkındaki nihai kararı belli oldu

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz senenin sonlarına doğru Birleşik Krallık, 5G teknolojisinde Huawei’nin altyapısını kullanmaya sıcak baktığını açıklamış ve bu konuda ABD’nin itirazlarına rağmen denetimli olarak belirli bölgelerde Huawei’nin altyapısını kullanmaya karar vermişti. Ancak görünüşe göre bu karar beklenildiği kadar uzun ömürlü olmayacak. Geçtiğimiz günlerde konuyla alakalı yeni bir açıklama yapan İngiltere Hükumeti 5G teknolojisinde Huawei’den vazgeçtiğini şirketin ekipmanlarını kademeli olarak bırakarak 2023’te Huawei ekipmanlarını tamamen ortadan kaldırmayı planladığını açıkladı.

Birleşik Krallık 5G altyapısında Huawei'den vazgeçti

Konuyla alakalı ülke basınında yayımlanan bir haberlere göre Başbakan Boris Johnson’ın, Huawei’nin ekipmanları konusunda her zaman ciddi endişeleri vardı ve Birleşik Krallık’ı oldukça kötü etkileyen salgın bu endişenin daha çok artmasına neden oldu.

ABD'nin Huawei ambargosu hakkında yeni kararı

Bu konu hakkında Financial Times’a konuşan Huawei yetkilisi Victor Zhang, bu durumun “anlamsız” olduğunu ifade ederek Zhang, Birleşik Krallık’ın Huawei’yi seçmesinin nedeninin 5G alanındaki muhtemel en iyi teknolojiye, bu alanda daha fazla seçeneğe, yeniliğe ve daha fazla tedarikçiye ihtiyaç duyulmasından kaynaklı olduğunu söyledi.

Birleşik Krallık ‘tan bu konun Huawei ve ABD arasında yaşananlarla bir ilişkisi olduğuna dair ya da bu yönde yorumlanabilecek herhangi bir açıklama yapılmamış olsa da, bu kararın ABD hükumetini oldukça memnun edeceği de bir gerçek. Ancak bu durumun Birleşik Krallık’taki GSM şirketlerine oldukça ciddi sorunlar yaratabileceği de ifade ediliyor.

Hali hazırda Huawei altyapısının büyük bir kısmından yararlanan Birleşik Kralık’ın mevut altyapının yüzde 35’lik kısmını bırakmasının 500 milyon sterline yani 4 milyar TL’ye mal olacağı biliniyor. Hükumetin tüm altyapıdan vazgeçmesi ise maliyeti daha üst seviyelere çıkaracağından bu kararın finansal açıdan Birleşik Krallık’ı oldukça kötü etikleyeceği düşünülüyor. Ayrıca bu admın Birleşik Krallık’ta her eve fiber internet getirme planlarını da ciddi bir şekilde yavaşlatacağı ifade ediliyor. Son dönemlerdeki sorunların yanı sıra batı pazarında 5G teknolojisi alanında da sorunlar yaşamaya başlayan Huawei için bu sorunların yakın zamanda çözülmeyeceğini ve şirketin benzer problemlerle karşılaşmaya devam edeceğini söyleyebiliriz.


Huawei'nin dönüşümlü CEO'su Guo Ping Huawei'nin dönüşümlü CEO'su Guo Ping "ABD hükumetinin bu kararı sadece Huawei’yi etkilemez"
Huawei sene sonunda 800 bin 5G baz istasyonu kurmayı hedefliyorHuawei sene sonunda 800 bin 5G baz istasyonu kurmayı hedefliyor

PAYLAŞ