Huawei'ye Bir Darbe de Panasonic'ten - Haberler - indir.com

Huawei'ye Bir Darbe de Panasonic'ten

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-23 14:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Bir kaç gündür teknoloji dünyasını meşgul eden ABD ve Huawei arasında yaşanan teknolojik savaş sebebiyle birçok ABD'li şirket Huawei ile olan bağlantılarını askıya alma kararı verdiklerini açıkladılar. İlerleyen süreci değerlendirmek gerekirse, ABD başkanı Trump'ın vermiş olduğu karar doğrultusunda Huawei ile bağlarını askıya alan şirket Google oldu. Ardından ise Intel ve Qualcomm'da Google'ı takip etti. Bunun ardından ise yine daha birçok teknoloji şirketi Huawei ile aralarındaki anlaşmalara son verme kararı aldı. Trump'ın vermiş olduğu karar ABD merkezli teknoloji şirketlerini kapsıyor.

Fakat dün elde ettiğimiz bir bilgiye göre İngiltere merkezli ARM şirketi de Huawei'e ürün satma işlemlerine son vereceklerini açıkladılar. Yaşanan bu olaylar karşısında Huawei çok ciddi sorunlar ile karşı karşıya geldi. Yaşanan olaylar karşısında Huawei, Android desteğini kaybetti ve daha birçok şirket ile de anlaşması bozularak üretim aşamasında faydalandığı araçları kaybetti. Bugün ise Huawei'ye bir darbe daha geldi. Huawei ile bağlarını koparanlar listesinde sırayı Panasonic aldı. 

Listeyi Panasonic devam ettirdi

ABD tarafından adeta kara listeye alınan Huawei, teknoloji dünyasının büyük şirketlerini kaybetti. Bu şirketler arasına Panasonic'de dahil olarak Huawei'ye sattığı bazır parçaların satışlarını durdu. Panasonic şirketi de diğer şirketler gibi, ABD'nin Huawei ile ilgili veriş olduğu karar doğrultusunda ticari alışverişle getirilen sınırlamanın ardından  belirli parçaların Huawei Technologies'e sevkiyat işlemlerine son verdirdi. Söz konusu şirket konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ABD'nin vermiş olduğu karar doğrultusunda Huawei ve 68 bağlı ortaklığı ile işlemlerine son verdiğini dile getirdi. ABD'nin vermiş olduğu karar dünya üzerinde birçok şirketi etkisi altına aldı ve Huawei ile olan bağlantılarını koparmaya yetti.  

Panasonic'te Huawei ile bağlantılarını koparıyor

Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei'ye bir darbede Panosonic cephesinden geldi. Konu ile ilgili Panasonic tarafından yapılan açıklamada, Huawei şirketine yapılan sevkiyat işlemleri durdurulan parçalarının yüzde 25'inin ya da daha fazlasının ABD'nin orijinal teknolojisi ya da materyal kullanılan parçalarını olduğunun bilgisini verdi. Yani ABD'li hiç bir şirketin Huawei'ye parça satması mümkün olmayacak. En azından ABD'nin kararı bu doğrultudadır. Herkes tarafından bilindiği üzere geçen hafta içerisinde ABD Başkanı Donald Trump hükumeti tarafından verilen karar gereği, içlerinde olan Huawei'nin de olduğu 70 kadar şirketin kara listeye alındığının bilgisini verdi. 

Kara listede bulunan şirketler ABD merkezli şirketler tarafından üretilen ürünlerden ve hizmetlerden aksi yönde bir karar alınmadığı sürece yararlanamayacaklarının bilgisini verdi. Teknoloji alanında bir dev olan Google'da Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin ABD tarafından adeta karar listeye yazılmasının ve Huawei tarafından olumsuz kararlar verilmesinin ardından, Huawei kullanıcılarının Google tarafından sunulan hizmetlerin askıya alındığını açıklamıştı. Oldukça ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalan Huawei'nin şu saatten sonra nasıl bir yol izleyeceği hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Farklı şirketlerin de Huawei ile olan bağlantılarını koparıp koparmayacakları ilse akıllarda soru işaretidir. 





PAYLAŞ