Huawei'ye Avustralya'dan kötü haber! - Haberler - indir.com

Huawei'ye Avustralya'dan kötü haber!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-25 16:55:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasındaki gerilim Çinli firmaları etkilemeye devam ediyor. Son olarak Huawei’ye Avustralya’dan hamle geldi. İşte detaylar.

Çinli şirket Huawei, Çin’in yaşadığı küresel sorunlar nedeniyle zorluk yaşıyor. Marka için ABD’de koyulan engellerin ardından yeni bir haber Avustralya’dan geldi. Başbakan Malcolm Turnbull’un görevini bırakması ile birlikte başbakanlık görevine Scott Morrison geçerek göreve devam etmişti. Yaşanan bu değişiklik Huawei’ye karşı tutumu değiştirmezken ülkede Huawei’ye karşı bir ambargo uygulanacağı kesinleşti.

Huawei, Apple'ı Arkasında Bırakmayı BaşardıHuawei, Apple'ı Arkasında Bırakmayı Başardı

Uzun süredir arası ABD ile iyi gitmeyen Huawei yasaklandı

Twitter’dan duyuruldu

Konuyla ilgili detaylar Huawei’nin resmi Twitter aracılığı ile paylaşıldı. Twitter hesabından yapılan açıklamalarda Huawei ile Avustralya’nın 15 yıllık bir ticari geçmişe sahip olduğu belirtildi. Alınan karara göre Avustralya’da başta 5G olmak üzere Huawei’den herhangi bir şekilde hizmet alınmayacak.

Yaşanan bu durum sonrasında Huawei’nin ticari faaliyetleri ülkede sonlandırılırken, marka ile ülke arasındaki ilişkilerin nasıl ilerleyeceği önümüzdeki günlerde netleşecek.

ZTE geri çekilmişti

Yaşanan bu gelişmelerden etkilenen bir diğer marka ZTE olurken özellikle ABD’deki tüm faaliyetler ZTE tarafından durdurulmuştu. ABD sonrasında Avustralya’nın da dahil edildiği Huawei için zorlu bir süreç görünüyor. 5G teknolojisi ile Çin’in casusluk yaptığını iddia eden başta ABD ve diğer ülkeler Huawei ve ZTE gibi markalarla da çalışmayı yasaklamaya başlamıştı.

ZTE’nin ardından Huawei’nin ticari faaliyetlerine nasıl devam edeceği şu an için bilinmiyor. Fakat markanın ABD’nin ardından Avustralya’nın da dışında kalması farklı ülkeler için de soru işareti oluşturuyor.

Huawei ve Facebook arasındaki veri ortaklığı son buldu


Huawei Mate 20'nin Merak Uyandıran Teknik Detayları Ortaya ÇıktıHuawei Mate 20'nin Merak Uyandıran Teknik Detayları Ortaya Çıktı
Uzun süredir arası ABD ile iyi gitmeyen Huawei yasaklandıUzun süredir arası ABD ile iyi gitmeyen Huawei yasaklandı

Huawei Nexus 6P Tanıtım Videosu


PAYLAŞ