Huawei’ye AB’den sevindirici karar - Haberler - indir.com

Huawei’ye AB’den sevindirici karar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-22 17:49:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Avrupa Birliği tarafından üye ülkeler için servis edilen yeni yönerge, Çinli teknoloji devi Huawei için sevindirici oldu. Yönergede Huawei'ye 5G teknolojisi nedeniyle engel konulması talimatı yer almadı. AB'den çıkan bu yeni karar ABD hükümetini kızdırabilir

Avrupa Birliği tarafınca üye bulunan ülkeler adına yayınlanan yeni yönergede, Çinli teknoloji devi Huawei için bir yasak uygulanması tavsiye edilmedi. AB'nin Dijital Ekonomiden Sorumlu Komiseri Thierry Breton, yeni standartların "sıkı ve tedbirli" olduğunu vurguladı.

EMUI 10 gün güncellemesi almayacak Huawei ve Honor ModelleriEMUI 10 gün güncellemesi almayacak Huawei ve Honor Modelleri

Breton,üye ülkeler adına önerilen yeni önlemlerde dışlanan bir şirket bulunmadığını açıkça belirtti. Bu kararın ardından ABD'nin büyük baskı altına aldığı Huawei'nin AB ile ilişkilerde rahatladığı düşünülüyor. 5G hizmetlerinin Avrupa'daki kullanıcılara sunulmasında önemli bir role sahip olan Huawei'ye güvenlikte sorun yaratabileceği eleştirileri yöneltiliyordu.

ABD, AB ülkelerini tehdit ediyor

Huawei

ABD'li yetkililer geçtiğimiz yıl Avrupa'da yoğun bir tempoya girerek ve AB üyesi ülkelerden Huawei'yi şebekelerinden çıkarmalarını talep etmişti. Washington, Huawei'yi ulusal güvenliğine bir tehdit olarak kabul ediyor fakat Huawei ve Çin Halk Cumhuriyeti bu iddiaları reddediyor. AB, üye ülkelere yönelik olarak ABD'den ya da Çin'den misilleme gelmemesi için yoğun çalışmalar harcayarak birlik ülkelerin 5G yaklaşımını koordineli bir şekilde idame ettirmeye çalışıyor.

Geçtiğimiz ay, AB ülkeleri ulusal güvenlik açısından kritik altyapılar adına güvenilir taraflarla çalışmaya devam etmeyi ve ürünü satın aldıkları ülkenin kanunlarını göz önünde bulundurmayı kabul etmişti. Bununla birlikte AB, üye ülkelere tam olarak yapmaları gerekeni söylemesi konusunda sınırlandırmaya tabi tutuldu. Ulusal güvenlik tehditleri sebebiyle şirketleri yasaklamak, ülkelere ait karar konusu ve Avrupa'daki birçok ülke Huawei ile halihazırda 5G anlaşmaları imzalanmış durumda.

Almanya'da Merkel baskı altında

Huawei

Çin'in Almanya Büyükelçisi Wu Ken, geçtiğimiz Aralık ayında yapmış olduğu açıklamada Almanya'nın Huawei'yi yasaklamasının "sonuçları" olacağını ifade etmiş ve Alman otomotiv sanayisinin Çin pazarındaki satışlarına dikkat çekmişti. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Huawei'nin yasaklanmasına karşı çıktığı için koalisyon ortakları tarafından eleştiriliyor.

İngiltere'de de hükümet Huawei'ye karşılık olarak önlem almaya çalışıyor. AB'den ayrılan İngiltere'nin Kültür Bakanı Nicky Morgan, Huawei'yi kritik ulusal altyapıdan uzak tutacaklarını açıklamıştı. 


Huawei Mate 40 Pro'nun arka kamera patenti ortaya çıktıHuawei Mate 40 Pro'nun arka kamera patenti ortaya çıktı

PAYLAŞ