Huawei'nin yeni P30 Lite modeli özellikleri belli oldu - Haberler - indir.com

Huawei'nin yeni P30 Lite modeli özellikleri belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-31 15:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Huawei’nin yeni, P30 ve P30 Pro modellerinin orta sınıf telefonu P30 Lite’ın özellikleri ortaya çıktı.

Çin menşeli akıllı telefon üreticisi Huawei, yeni modellerini bu yıl teknoloji tutkunları ile buluşturmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu yıl Huawei’nin çıkaracağı bilinen modeller arasında, Huawei P30 serisi yer alıyor. P30 serisi, P30, P30 Pro ve P30 Lite olmak üzere 3 model olarak piyasaya çıkacak P30 Lite modelinin, diğer iki modele göre daha orta seviye özelliklere ve daha uygun fiyata sahip olacağı biliniyor.

Huawei P30 Lite'ın görüntüleri ortaya çıktıHuawei P30 Lite'ın görüntüleri ortaya çıktı

Kısa bir süre önce Avrasya Ekonomik Komisyonu’nda, Huawei’nin Çin’in yetkili otoritesi MAR-LX1M adlı versiyona başvurmuştu. Bu cihazın, P30 Lite olduğu iddiaları ortaya atıldı. Yine Çin’in yetkili otoritesi tarafından, 3C’de MAR-AL00 adlı bir telefona da izin verilmişti. Bu telefonun da P30 Lite olduğu yönünde iddialar gündeme geldi. Şimdi de P30 Lite’ın muhtemel özellikleri ortaya çıktı.

Huawei P30 Lite teknik özellikleri nasıl olacak?

Huawei P30 Lite’a dair ortaya çıkan özelliklere bakılırsa, cihazın tasarımında damla çentiğe sahip olması bekleniyor. Birkaç farklı kaynağın haberine göre ise kameranın telefondaki bir delik içerisine yerleştirilmiş olacağı söyleniyor. Oldukça ince bir tasarıma sahip olacağı tahmin edilen P30 Lite’ın, ekran:yüzey oranı yüksek olacak. Ekrandan bahsetmişken, “Marie Claire” kod adlı cihazın 6 inç IPS LCD ve Full HD+ ekran ile geleceği edinilen bilgiler arasında. Aynı zamanda P30 Lite’ın arka tarafında, parmak izi okuyucu yer alacak. Sızdırılan kamera özelliklerine değinirsek, arkada 3 kameralı bir sistem olması bekleniyor. Bu kameraların megapikselleri de 20 MP, 16 MP ve 2 MP olabilir.

İşlemci tarafına Kirin 710 kullanacağı tahmin edilen P30 Lite, 6 GB’a kadar seçeneği sunacak. 18W hızlı şarj özelliğine sahip olması beklenen cihaz, Huawei’nin her telefonunda kullandığı kendi arayüzü EMUI ile gelecek. İşletim sisteminde Android 9 Pie’ın görülmesi beklenen P30 Lite’a dair elde edilen detaylar şimdilik bu kadar. HuaweiP30 Lite’ın ilk etapta, Huawei’nin anavatanı Çin’de satışa çıkması bekleniyor. Aynı zamanda Huawei’nin, baika bir üç arka kameralı telefonu da Çin’de satışa sunmaya hazırlandığı biliniyor.

 



PAYLAŞ