Huawei'nin yeni katlanabilir telefonu merak uyandırıyor - Haberler - indir.com

Huawei'nin yeni katlanabilir telefonu merak uyandırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-18 12:00:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Katlanabilir ekran özelliğine sahip olan Huawei Mate X, şirketin ilk katlanabilir telefonu oldu. Yakın zaman içerisinde Mate Xs adlı yeni model geliyor. Bunlara karşılık olarak şirketin bir sürprizi de olacak. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere göre Huawei, 24 Şubat tarihinde bir basın konferansı gerçekleştirecek. Bu konferans kapsamında şirketin yeni bir katlanabilir akıllı cep telefon modelinin geleceği söyleniyor. Bazı kaynaklara göre şirketin söz edeceği bu cihaz Mate Xs olacak. 

Fakat söz konusu bu cihazın tamamen yeni bir katlanabilir telefon çıkma ihtimali daha da yüksek olarak değerlendiriliyor. Hatta öyle ki Huawei'nin Samsung Galaxy Z Flip ve 2020 Motorola Razr adlı cihazların rakibi olarak karşımıza çıkacağı düşünülen cihazın dikey bir şekilde katlanabilir bir cihazla tanıtılacağı düşünülüyor. Eğer cihaz Mate Xs çıkarsa biraz hayat kırıklığına uğratabilir fakat buna rağmen cihaz yine de oldukça merak ediliyor. Çünkü söz konusu bu modelin artık global pazarda geniş kitlelere hitap edeceği aktarılıyor. Bu bilgilere göre cihazın fiyatının kesinlikle uygun olması beklenmiyor. 

Huawei Mate Xs çıkış tarihi belli oldu! Huawei Mate X ile farkı ne?Huawei Mate Xs çıkış tarihi belli oldu! Huawei Mate X ile farkı ne?

Huawei Mate Xs çıktığında sahip olması beklenen muhtemel özellikler

Huawei tarafından geliştirilen Mate Xs, CEO Richard Yu’ya göre Mate X’ten daha iyi bir menteşe sistemiyle yakın zaman içerisinde kullanıcılara sunulacak gibi gözüküyor. Yani ilk katlanabilir akıllı cihazından daha sağlam bir şekilde karşımıza çıkacağı düşünülen Huawei Mate X, şirketin 65W hızlı şarj teknolojisine sahip olacak. 4.500 mAh batarya kapasitesine sahip olan bu cihazın pili iki parçadan oluşuyor. Cihazın ekran kısmında ise Çin merkezli BOE tarafından üretilecek 8 inç 2480×2200 piksel bir esnek OLED ekran barındırıyor.

Huawei Mate XS, 6 GB RAM + 128 GB depolama, 8 GB RAM + 256 GB depolama ve 12 GB RAM + 512 GB depolama versiyonlarıyla beraber kullanıcıların beğenisine sunulacak. Söz konusu bu cihazın kamera kısmına baktığımızda cihazın arkasında 40 megapiksel + 16 megapiksel + 8 megapiksel + ToF dahil dörtlü kamera kurulumu yer alacak söyleniyor. Söz konusu cihaz gücünü ise Kirin 990 5G işlemciden alıyor. Hem tasarım olarak hem de özellikleri itibariyle kullanıcıların dikkatini çekecek olan bu cihaz hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadardır. 



PAYLAŞ