Huawei'nin Yeni İşletim Sisteminin Adı Kesinleşti - Haberler - indir.com

Huawei'nin Yeni İşletim Sisteminin Adı Kesinleşti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-28 17:03:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çinli teknoloji şirketi Huawei, ABD ile yaşamış olduğu sorunlar sonrasında kendi üretimlerini sürdürmeye devam ediyor. Şimdi ise kendi işletim sistemini üreteceği belli olan Huawei’nin bu işletim sistemine ne isim vereceği kesin olarak belli oldu. Şirket tarafından alınan patente göre Huawei’nin yeni işletim sistemi adı Ark OS olarak piyasaya giriş yapacak. Sadece Android cephesi değil, ABD yaptırımlarından ötürü birçok Amerikalı şirket Huawei ile olan teknoloji bağlarını sonlandırmış durumda. En önemlileri olarak ise işletim sistemi üreticisi Android bulunuyor. Bu lisansın askıya alınması ile beraber Huawei, kendi işletim sistemi üzerinde çalışmalara başlamış durumda. Huawei ise Ark OS olarak ismini tescillemiş durumda.

Huawei Ark OS Geliyor

Huawei, Yasak Kararı Alınmadan Önce Stok YapmışHuawei, Yasak Kararı Alınmadan Önce Stok Yapmış

Huawei’nin daha öncesinde kendi işletim sisteminin Hongmeng OS olarak geleceğini duyurmuştu. Ancak Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi tarafından 24 Mayıs tarihinde paylaşılmış durumda. Yeni patent içeriğine göre Huawei Ark, Ark veya Ark OS olarak adlandırılacak. Şirketin kendisine özgü bir işletim sistemi geliştireceği bir süredir bekleniyordu. Yaşanan ABD problemleri ile beraber ise şirket işine daha da yoğunlaşmış durumda. Android alternatifi olarak gelecek olan bu işletim sisteminin henüz çıkış tarihi belli olmuş değil. Ancak önümüzdeki altı ay içerisinde bu yeni işletim sistemini piyasada görebiliriz.

Şirket tarafından Huawei Ars OS adı tescillenmiş olurken, henüz şirketin son kararı belli olmuş değil. Bu noktada piyasada bu yeni işletim sistemini farklı bir adla da görebileceğimiz düşünülüyor.  


Huawei, Çin'in Amerika'ya Misilleme Yapmasını İstemiyorHuawei, Çin'in Amerika'ya Misilleme Yapmasını İstemiyor
Huawei P30 Lite Artık Türkiye’de!Huawei P30 Lite Artık Türkiye’de!

PAYLAŞ