Huawei'nin yeni hedefi bilgisayar ve monitör pazarı - Haberler - indir.com

Huawei'nin yeni hedefi bilgisayar ve monitör pazarı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-23 14:00:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Son dönemde yaşamış olduğu Amerika yasaklarından ötürü gündemden düşmek bilmeyen Huawei, pazarda yeni kategorilere girmeye devam ediyor. Çinli şirket Huawei, sadece akıllı telefon üreticisi olmayıp kullanıcılara birçok alanda çözüm sunabiliyor. Tüm bu yasak ve engel zorluklarına rağmen Huawei yoluna devam ederken güvenilir bir kaynaktan gelen haberlere göre şirket monitör ve masaüstü bilgisayar pazarına girmek için hazırlıklara başlamış durumda. Bu kararın sebebi olarak ise Xiaomi’nin monitör pazarında yaşamış olduğu hareketlilik mi yoksa ABD yasakları sebebi ile farklı alanlarda yükseliş hedeflemesi mi henüz bilinmiyor. Ancak Huawei gibi bir dev şirketin mutlaka o alanlarda da rekabete girmesi bekleniyor.

Huawei ne gibi ürünler sunacak?

Huawei Mate 40 ve Mate 40 Pro tanıtımı çok yakındaHuawei Mate 40 ve Mate 40 Pro tanıtımı çok yakında

Gelen ilk bilgilere göre Huawei, hem düz hem de kavisli monitörler satışa çıkartacak. Kavisli monitörler TPV Technology adlı şirketten temin edilecekken, düz olanlar ise BOEVT tarafından üretilmiş olacak. Her iki şirket de Hong Kong merkezli bu sebeple üretim ve ihracat noktasında sıkıntı yaşanması beklenmiyor. Kavisli ekranların daha oyuncu odaklı olması beklenirken, 27 ile 34 inç olmak üzere iki farklı seçenekle sunulması bekleniyor. BOEVT’den imal edilecek olan düz ekranlar hakkında henüz net bilgiler yer almazken, üç farklı model ile çıkması bekleniyor.

Diğer yandan söylentilere göre dizüstü piyasasında elde ettiği başarılardan sonra Huawei, masaüstü bilgisayarda üretmeyi hedeflediğini belirtiyor. Sızdırılan ilk modele göre ise kendi üretimleri olan HiSilicon 7nm Kunpeng 930 3211K işlemcisi yer alacak. HiSilicon’un verilerine göre bu işlemci şu anda endüstride bulunan ARM tabanlı işlemciler arasında en yüksek performansa sahip olduğunu belirtelim. Bu yeni bilgisayarda işletim sistemi olarak UOS’un yer alması bekleniyor. Huawei’nin pazara gireceği bu bilgisayarın üretimi ise Foxconn’a verilecek. İlk parti ürünlerin yakında çıkması bekleniyor.


AMD, Huawei ile iş birliği lisansını aldıAMD, Huawei ile iş birliği lisansını aldı
Huawei Band 4 ve Realme 5i bu hafta A101 mağazalarındaHuawei Band 4 ve Realme 5i bu hafta A101 mağazalarında

PAYLAŞ