Huawei'nin üst yönetiminde değişikliğe gidildi - Haberler - indir.com

Huawei'nin üst yönetiminde değişikliğe gidildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-17 13:01:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Huawei cephesinde önemli gelişmeler yaşandı. Şirketin TMSC ile ortaklığının bitmesi üst düzey görev değişikliğine neden oldu. Şirketin patron koltuğundan ayrılan Ren Zhengfei yerine Guo Ping gelecek.

2019 yılının Mayıs ayından beri ABD baskılarına maruz kalan Huawei, üretim sorunları yaşıyordu. Pandemi salgınıyla artan bu sorunlar 2020 senesinin şirket için oldukça zor geçmesine neden olunca Çin merkezli teknoloji devi stratejisini gözden geçirme kararı aldı.

Huawei'nin ABD odaklı işlemci planları gün yüzüne çıktıHuawei'nin ABD odaklı işlemci planları gün yüzüne çıktı

ABD ile yaşanan krizin ardından şirket için bir olumsuz haberde, Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei‘nin yönetim kurulu başkanlığından istifa etmesi oldu. Daha önce ABD baskılarının kendisine güç verdiğini ve şirketin başından ayrılmayacağını açıklayan Ren Zhengfei‘nin bu adımı herkesi şaşırtsa da aslında Huawei yönetiminde bir süredir ciddi değişiklikler bekleniyordu.

Huawei ambargosu konusunda flaş gelişme

Hatırlarsaınız Ren Zhengfei geçtiğimiz sene ambargolardan önce emekliliğe hazırlandığını duyurmuş ancak şirket zorlu bir sürece girince bu kararını ertelemek zorunda kalmıştı. Beklenmedik şekilde ani olarak alınan bu karar şirketin yeni bir stratejisi olduğunu gösteriyor.

Gün itibariyle Huawei’nin kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei‘nin şirketteki yönetim kurulu görevlerinden resmi olarak ayrılırken, eski Huawei Başkanı Sun Yafang da Şangay şirketinde başkanlık görevinden ayrılacağı öğrenildi. Yafang’ın şirketti görevini Hangzhou’nun eski başkanı Tian Xingpu üstlenecek.

Bu görevler değişikliklerinin Shanghai Huawei Technologies için geçerli olacağı söyleniyor.  Ayrıca dönüşümlü yönetim kurulu başkanlığı yapan Xu Zhijun, Chen Zhidong ve Dong Qingyang da görevlerini bıraktığını belirmek gerek. Bu değişim ise ortaya tek bir güç çıkaracak. O da Ren Zhengfei‘nin yerini alan Guo Ping olarak karşımıza çıkıyor. Ping, Eylül ayının sonuna kadar hem dönüşümlü yönetim kurulu başkanı, hem de firmanın patronluğu üstlenecek. Bu süreçte Ren Zhengfei ise şirketin CEO’su olarak kalacak.


Huawei bu yıl GPU pazarına giriş yapıyorHuawei bu yıl GPU pazarına giriş yapıyor
Huawei genişletilebilir ekranlı telefon patenti aldıHuawei genişletilebilir ekranlı telefon patenti aldı

PAYLAŞ