Huawei'nin Türkiye için arama motoru Yandex oldu - Haberler - indir.com

Huawei'nin Türkiye için arama motoru Yandex oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-21 14:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Avrupa’nın önemli teknoloji şirketleri arasında yer alan Yandex, Çin merkezli teknoloji devi Huawei ile önemli bir iş birliği yaptı. Yeni dönemde Yandex, Huawei Mobil Servislerine (HMS) sahip cihazların arama motoru olacak. Ayrıca Yandex Navigasyon’da AppGallery” uygulama mağazasındaki yerini aldı.

Tekonoloji sektörünün iki dev şirketi Yandex ve Huawei güçlerini birleştirerek yılın en önemi ortaklığına imza attı. Şirketlerin yapmış olduğu anlaşmaya göre Rusya ve Türkiye’de artık Huawei Mobil Servislere (HMS) sahip olan mevcut ve üretilecek tüm cihazlarda Yandex’in arama teknolojileri varsayılan olarak yer alacak.

Huawei'nin yeni katlanabilir telefonu merak uyandırıyorHuawei'nin yeni katlanabilir telefonu merak uyandırıyor

Bu günden itibaren Yandex’in arama motoru Huawei internet tarayıcısında ve cihazların ana ekranındaki arama çubuğunda varsayılan tarayıcı olacak.  Buna ek olarak Huawei’nin uygulama mağazası olan AppGallery’de de Yandex’in Türkiye'de de kullanıcılara hizmet veren harita, navigasyon, e-posta gibi tüm popüler uygulamaları yer almaya başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan “Yandex Türkiye Genel Müdürü” Onur Karahayıt, “Yandex olarak 2011’de giriş yaptığımız Türkiye arama motoru pazarında ayda 10 milyonun üzerinde tekil kullanıcımıza arama hizmeti sağlıyoruz. Bu tecrübenin bir sonucu olarak teknoloji alanında, Huawei gibi dünya akıllı telefon pazarının en önemli oyuncularından biri ile bu iş birliğine imza atmış olmaktan dolayı çok mutluyuz. İş birliğimizin bir parçası olarak, Huawei’in uygulama mağazası olan “AppGallery”de Yandex’in Türkiye’de milyonlarca kullanıcısı olan Harita, Navigasyon, E-posta, Çeviri gibi uygulamalarımızla yer almak üzere gerekli geliştirmeleri de tamamladık.” Dedi.

Google alternatifi arayan Huawei, Qwant ile anlaştı

“Huawei Türkiye Tüketici Elektroniği Grubu Ülke Müdürü” Seth Wang ise açıklamasında “Türkiye, Huawei Mobil Servisler (HMS) eko-sistemini ve dünyanın 3. büyük uygulama mağazası AppGallery'i lokal anlamda geliştiren lider ülkelerden biridir. Bu bağlamda, Türkiye’de milyonlarca kullanıcısı olan Yandex’in uygulamalarının Huawei’nin resmi uygulama mağazası AppGallery entegrasyonunu da başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Türkiye ekibimiz HMS eko-sistemini geliştirmek ve bu sayede tüm kullanıcıların taleplerini karşılamak için hızlıca yol alıyor.” İfadelerine yer verdi.


Yandex Navigasyon toplanma bölgelerini gösterecekYandex Navigasyon toplanma bölgelerini gösterecek

PAYLAŞ