Huawei'nin kurucusunun kızı tutuklandı - Haberler - indir.com

Huawei'nin kurucusunun kızı tutuklandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-06 11:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Huawei'nin finans bölümündeki sorumlusu olan Meng Warzhou, Kanada'da tutuklandı. Peki neden Huawei'nin kurucusunun kızı tutuklandı?

Huawei'nin kurucusunun kızı tutuklandı

Dünyanın en büyük telekom ekipmanı üreticisi olan ve en büyük akıllı telefon üreticileri arasında bulunan Huawei'nin CFO'su Meng Warzhou, Kanada'da tutuklandı. Huawei'nin kurucusunun kızının tutuklanmasına sebep olarak ABD'nin İran'a yönelik ticari ambargoyu deldiği gösterildi. Şirketin kurucusu ise Ren Zhewgfei'nin kızı olan Meng'in tutuklandığını doğrulamak amacıyla Huawei'den bir açıklama yaptı. Kaıdnın belirsiz suçlamalarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Huawei'den Android One Açıklaması GeldiHuawei'den Android One Açıklaması Geldi

Huawei Mate 20 Pro'da Bulunan Sağlık Yetenekleri

Şirkete bu suçlamalar hakkında oldukça az bilgi verildiğini ve Bayan Meng'in yanlış bir şey yaptığına dair bir bilgisinin olmadığı ifade edildi. Fakat ABD ve Kanada adaletinin adil bir sonuca varacaklarını da belirtti. Ayrıca Huawei'nin hizmet verdikleri her bölgede, ABD ve BM koyduğu ihracat kontrol ve yasakları dahil büyün kanunlara uyduklarını söyledi. Meng'in 1 Aralık'ta tutuklandığını ve cuma günü kefalet mahkemesine çıkarılacağı açıklandı. ABD ile Huawei şirketi arasında zaten ilişkiler bir süredir gergindi. ABD ile Çin'in girdiği ekonomik savaşta iyice gerilmişken, ABD'nin başkanı Donald Trump, Ağustos ayında imzaladığı bir karara göre ulusal güvenlik göz önüne alınarak, Amerikan devlet görevlilerinin Huawei ve ZTE şirketlerinin üretmiş olduğu telefonları kullanmalarını yasaklayabilir.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau'ya yakın zamanda gönderilen bir mektuba göre, Kanada'nın Huawei'yi 5G planları dışarısında tutulması istendi. Bakalım bu atışmaların sonucu ne olacak.


Huawei Mate 20 Serisi Reklam Filmi Yayında!Huawei Mate 20 Serisi Reklam Filmi Yayında!
Huawei Nova 4 Delikli Tasarımı İle Dikkat ÇekecekHuawei Nova 4 Delikli Tasarımı İle Dikkat Çekecek
Huawei Nova 4 Tanıtım Tarihi AçıklandıHuawei Nova 4 Tanıtım Tarihi Açıklandı

PAYLAŞ