Huawei'nin katlanabilir telefonu Mate X ne zaman çıkıyor? - Haberler - indir.com

Huawei'nin katlanabilir telefonu Mate X ne zaman çıkıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-26 10:34:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çin dünyasının başarılı teknoloji şirketlerinden Huawei, yılın ilk aylarında sunduğu katlanabilir ekran özelliğine sahip olan akıllı telefon ile teknoloji dünyasında devrim niteliğinde bir hamle yapmıştı. Tam katlanma özelliğine sahip olan Huawei Mate X, haberin ilk çıktığı günden itibaren heyecanla bekleniyordu. Fakat Huawei be ABD arasında yaşanan gerginlik sebebiyle cihazın ne zaman kesin olarak çıkacağı hakkında bir bilgi verilmemişti. Söz konus bu cihazın ne zaman raflarda yerini alacağı ile ilgili kesin bir açıklama yapıldı. Uzun süredir heyecanla beklenen telefon için çok az bir zaman kaldı. 2.600 dolar fiyat etiketi ile gelecek olan katlanabilir özellikli Huawei Mate X, bildiğiniz duyurulmasından çok fazla zaman geçmesine rağmen bir türlü çıkış yapamamıştı. 

Çıkış yapamamasını sebeplerinden bir diğer ise, Smasung'un ürettiği katlanabilir akıllı cep telefonu gibi ekran ve gövde sorunları yaşatmamak adına cihazların güncellemesidir. Konu ile ilgili yapılan yeni ve resmi açıklama ile beraber Huawei Mate X Ekim ayı içerisinde raflarda yerini alacak. Şirketin Android lisansının iptal edilmesi sebebiyle Huawei Mate X'inde tıpkı Mate 30 Pro gibi sadece Çin pazarında yer alacağı da aktarıldı. Bu elbette ki üzücü bir haber olarak değerlendiriliyor fakat cihazın fiyatına baktığımızda da pek fazla üzülmeye gerek olmadığını görebiliyoruz. Çıkışı oldukça gecikmesine rağmen kısa süre önce çıkış yapan Samsung Galaxy Fold'un aynı dönemde duyurulan ve en büyük rakibi olan Mate X, tasarım yönünde oldukça etkileyici bir görünüm sergiliyor ve cihazın gücünü Kirin 980 yerine Kirin 990'da alacağı da söyleniyor. Bu bilgide cihazın dikkat çeken özellikleri arasındadır. 

Katlanabilir telefon Huawei Mate X Hakkında Resmi AçıklamaKatlanabilir telefon Huawei Mate X Hakkında Resmi Açıklama

Huawei Mate X hakkındaki diğer bilgiler

Katlanma özelliğine sahip olan Huawei Mate X en önemli özelliklerinden biri tahmin edeceğiniz üzere tam katlanma özelliğine sahip olmasıdır. 4.500 mAh kapasitesi batarya gücüne sahip olan bu cihaz, 8 inç 2480×2200 piksel bir esnek OLED ekran ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Söz konusu bu cihaz kutusundan çıkarken, Android Pie geliyor ve 55W hızlı şarj özelliğine de sahiptir. Bu özelliklere ek olarak cihaz 6 GB RAM + 128 GB depolama, 8 GB RAM + 256 GB depolama ve 12 GB RAM + 512 GB depolama seçenekleri ile beraber kullanıcılara başarılı bir kullanım sunuyor. Android Pie ile kutusundan çıkacak olan Huawei Mate X, P30 serisinde olduğu gibi üçlü kamera sistemine sahip olacak.

Daha önce de belirttiğimiz üzere cihazın arka kısmında 40 megapiksel + 16 megapiksel + 8 megapiksel + ToF dahil dörtlü kamera sistemi yer alıyor. Hem tasarım olarak hem de özellikleri ile tüketiciye farklı bir deneyim yaşatacak olan Huawei Mate X, fiyatı ile dudak uçuklatıyor olsa da halen heyecana bekleniyor. Çıkış tarihi yaşanan aksaklıklardan dolayı biraz gecikmiş olmasına rağmen cihazın kısa sürede tüketicinin elinde olma haber son derece heyecan verici bir durumdur. 

 


Samsung Galaxy Fold'da Yaşanan Sorunlar Huawei Mate X'e YaradıSamsung Galaxy Fold'da Yaşanan Sorunlar Huawei Mate X'e Yaradı
Huawei Mate X Sınırlı Sayıda ÜretilebilirHuawei Mate X Sınırlı Sayıda Üretilebilir
Huawei Mate X 5G Hız Testi Sonucu Göz KamaştırıyorHuawei Mate X 5G Hız Testi Sonucu Göz Kamaştırıyor

PAYLAŞ