Huawei'nin Geliştirdiği İşletim Sisteminin Adı Belli Oldu - Haberler - indir.com

Huawei'nin Geliştirdiği İşletim Sisteminin Adı Belli Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-23 22:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz gün yaşanan olayda Google’ın Çinli Huawei şirketi ile yaşamış olduğu sorun sonrası ilişkilerini askıya alması, gündeme bomba gibi düşmüştü. Şimdi ise Huawei’nin yeni geliştirmekte olduğu bilinen mobil işletim sistemine dair ilk bilgileri ortaya çıktı. ABD Hükumetinin, Çin ile yaşadığı sorun sonrasında Huawei ile olan tüm işbirlikleri bozuldu ve ABD’li şirketlerinde buna uyması istendi. Google ise ilk hamlesini yaparak Android işletim sisteminin desteği çekerek dikkatleri üzerine topladı. Bu hamle ile beraber şirketin kendisine ait bir mobil işletim sistemi geliştirme durumu gündeme gelmişti.

Huawei’nin Yeni Mobil İşletim Sistemi Adı Belli Oldu

Huawei, Android Q Programından ÇıkarıldıHuawei, Android Q Programından Çıkarıldı

Huawei bir süre önce de mobil işletim sistemi noktasında gündeme gelmişti. Şirketin geçtiğimiz yıllarda Android’e alternatif olması beklenen bir sistem üzerinde çalıştığı iddia edilmişti. Ancak Huawei cephesinden de bu iddialar yalanlanmamıştı. Yeni ortaya çıkan detaylara göre şirketin uzun zamandır bir işletim sistemi üzerinde çalıştığı belli oldu. Ortaya çıkan iddialar doğrultusunda ise Huawei, Project Z adlı bir mobil işletim sistemini son birkaç yıldır geliştirmeye devam ediyor. Henüz hala geliştirme aşamasında olan bu işletim sistemi son kullanıcı için ne zaman hazır olur henüz bilinmiyor.

Ancak cihazlara yeni mobil işletim sistemi geliştirmek zor olan kısım olmazken, asıl sorun ise uygulama eko sisteminde ortaya çıkıyor. Bu eko sistem için uzun zaman ve bütçelerle zorlu bir süreç gerekiyor. Geçmişte benzer bir hamleyi Microsoft yapmış ancak başarılı olamamıştı. Huawei’nin bu yeni işletim sistemi geliştirme noktasında nasıl bir yol izleyeceği ise merak ediliyor. Ancak Huawei’den anlaşılacağı üzere markaların bu tarz bir ana işletim sistemi haricinde alternatifleri bulunuyor. Bakalım süreç bizlere neler gösterecek ilerleyen aylarda göreceğiz. Şuan için işletim sisteminin çıkış tarihi belli olmuş değil.  


Huawei Kendi İşletim Sistemini 6 Ay İçerisinde ÇıkarabilirHuawei Kendi İşletim Sistemini 6 Ay İçerisinde Çıkarabilir
Bir Şirket Daha Huawei ile İlişkilerini KestiBir Şirket Daha Huawei ile İlişkilerini Kesti

PAYLAŞ