Huawei'nin 'EMUI akıllı şarj modu' nedir? - Haberler - indir.com

Huawei'nin 'EMUI akıllı şarj modu' nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-05 11:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli telefon üreticisi Huawei, akıllı telefonları için yeni bir özellik sunmaya başladı. EMUI akıllı şarj modu olarak adlandırılan bu yeni özellik yapay zeka desteği ile çalışıyor ve telefon kullanım durumunu öğrenerek bu sayede telefonun aşırı şarj olmasının önüne geçiyor. Akıllı telefonlar artık hayatımızın birer parçası olurken, özellikle son dönemde pandemi sürecinde olduğumuz için telefonlarda geçirilen zamanlar bir hayli artmış durumda. Bu durum ile beraber telefonlar artık daha fazla şarj ediliyor. Fakat bu noktada telefonların sürekli şarjı boşalarak kısa sürede şarjının tekrar doldurulması batarya sağlığı için hiçte iyi bir hamle olmuyor. Huawei’nin ise tam da bu durumlar için geliştirmiş olduğu akıllı şarj modunun neler sunduğuna bu içeriğimizde bakacağız.

Huawei EMUI akıllı şarj modu özelliği sunuyor

EMUI 10.1 güncellemesi alacak telefonlarEMUI 10.1 güncellemesi alacak telefonlar

Huawei’nin sunmuş olduğu yeni bu özellik EMUI akıllı şarj modu olarak adlandırılıyor. Şuan için sadece Huawei Mate 30 ve Honor V30 serisi için kullanılan bu yeni özelliğin ilerleyen dönemlerde diğer Huawei modeller için de sunulması bekleniyor. Bir akıllı telefonda batarya ömrünü direkt bir şekilde aşırı şarj edilmesi etkiliyor. Eğer telefonunuzun bataryasını uzun ömürlü kullanmak istiyorsanız, gereğinden fazla uzun şarjda bırakmamanız gerekiyor. Huawei ise batarya sağlığı noktasında yapay zeka kontrolü yardımı ile bu özellii geliştirdi. EMUI akıllı şarj modu isteseniz bile telefonunuzu uzun süre şarjda bırakmanıza izin vermeyecek.

Bu özellik açık iken, telefonu şarja takarsanız batarya doluluğu yüzde 80 seviyesine geldiğinde şarj işlemi durduruluyor ve telefon çok daha yavaş bir şekilde şarj edilmeye başlanıyor. Yapay zeka, zaman içinde telefon kullanımınızı öğreniyor ve yüzde 80’den sonraki dolum hızını ise buna göre ayarlıyor. Huawei tarafından açıklanana göre EMUI akıllı şarj modu telefonların batarya ömrünü olumlu olarak etkileyecek.


Huawei EMUI 10'nun başarısı hakkında açıklama yaptıHuawei EMUI 10'nun başarısı hakkında açıklama yaptı
Huawei, yeni Arayüzü EMUI 10.1’i tanıttıHuawei, yeni Arayüzü EMUI 10.1’i tanıttı

PAYLAŞ