Huawei'nin EMUI 11'i yayımlayacağı tarih belli oldu - Haberler - indir.com

Huawei'nin EMUI 11'i yayımlayacağı tarih belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-07 17:31:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Çinli teknoloji şirketi Huawei’nin Tüketici Yazılımları Bölümü Başkanı Wang Chenglu, yeni Android arayüz sürümlerinin yılın üçüncü çeyreğinde tanıtılacağını ve Mate 40 serisi ile beraber geleceğini onayladı. Gerçekleştirmiş olduğu bir röportaj esnasında önemli açıklamalar yapan Huawei Tüketici Yazılımları Bölümü Başkanı Wang Chenglu, EMUI 11 arayüzünün kullanıcılar ile ne zaman buluşacağını açıkladı. EMUI ve Huawei Club’un 8.yıldönümü için geçtiğimiz günlerde bir etkinlik gerçekleştiren Chenglu, önce EMUI’nin en büyük kilometre taşlarından birisi olduğunu belirtti ve daha sonra ise yeni sürümün piyasaya giriş tarihine yönelik bilgiler verdi.

EMUI 11 Mate 40 serisi ile beraber geliyor

Huawei Mate 40 hakkında yeni sızıntılarHuawei Mate 40 hakkında yeni sızıntılar

Wang Chenglu, EMUI tarihindeki önemli adımlardan birinin 2012 yılında EMUI 5.0 yayınlanması olduğunu belirtiyor. İkinci büyük sıçrama olayı olarak ise yapay zeka desteği ve GPU turboyu arayüze getirmelerini ifade ediyor. EMUI 8.0 sonrasındaki büyük sıçramanın ise ARK derleyici, EROFS salt okunur dosya sistemi ve Link Turbo ile EMUI 9.0 olduğunu açıklıyor. Nihayet sözleri EMUI 11 tarafına gelen Wang Chenglu, EMUI 11’in Huawei’nin Android arayüz yazılımındaki bir sonraki büyük adımı olacağını ve 2020’nin üçüncü çeyreğinde Huawei Mate 40 serisi ile beraber duyurulacağını söyledi. Şuana kadar ki sızıntılar ise Mate 40 serisinin Ekim ayında duyurulacağını gösteriyordu. Bu kapsamda ise EMUI 11 arayüzünün Ekim ayında tanıtılması bekleniyor.

Ortaya çıkan söylenti ve detaylara göre ise Huawei Mate 40 serisinde dünyanın ilk 5 nm üretim sürecine sahip olan Kirin işlemcisinden gücünü alması bekleniyor. Modelde 108 MP’lık bir kameranın yer alması bekleniyor. Huawei Mate 40 serisi ailenin her üyesi ile üst seviye özellikler sunmayı başaracak. Beklenen en güçlü amiral gemisi cihazlardan birisi olacakken, cihaz hakkında henüz bilinenler bunlardan ibaret durumda.


Huawei yeni, kamera patenti ile şaşırtıyorHuawei yeni, kamera patenti ile şaşırtıyor
İngiltere, Huawei 5G donanımlarını sökmeye hazırlanıyorİngiltere, Huawei 5G donanımlarını sökmeye hazırlanıyor

PAYLAŞ