Huawei'nin ekran altı kameraya sahip akıllı telefonunun tasarımı sızdırıldı - Haberler - indir.com

Huawei'nin ekran altı kameraya sahip akıllı telefonunun tasarımı sızdırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-04 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli teknoloji üreticisi Huawei, yeni teknolojileri için patentler almayı sürdürüyor. Huawei’nin ortaya çıkan iki yeni patenti, şirketin ekran altı kameralar için çalışmayı sürdürdüğünü ve kayda değer olarak ilerleme sağladığını açıkça gösteriyor. Huawei, ABD tarafından uygulanan tüm yasaklamalara rağmen yeni teknoloji ve akıllı telefonlarını geliştirmeyi sürdürüyor. Özellikle katlanabilir Huawei Mate Xs 5G gibi yeni teknolojiler ile donatılmış olan modeli ile dikkat çeken Huawei, yeni ortaya çıkan patent görsellerine göre ise tasarım noktasında rakiplerinin önüne geçmek istiyor. Huawei’nin 20019’un Ekim ayında başvurmuş olduğu ve yeni onaylanan iki patenti, akıllı telefon şirketinin önümüzdeki yıllarda ekran altı kamera teknolojisini görebiliriz.

Huawei’nin yeni patent detayları ortaya çıktı

Huawei ve Apple arasındaki rekabet güçleniyorHuawei ve Apple arasındaki rekabet güçleniyor

Patent görsellerinde yer alan iki akıllı telefon modeli de Mate 30 Pro’da olduğu gibi şelale ekran tasarımını devam ettiriyor. Bununla beraber cihazların herhangi bir fiziksel tuşu da yer almıyor. Bu kapsamda ses açma/kapama kontrollerinin ekran üzerinden yapılacağı tahmin ediliyor. Patent görsellerinde yer alan telefonlarda bir çentik, delik veya pop-up selfie kamera gibi detaylar bulunmuyor. Huawei bu noktada ekrana gömülü bir ön kameraya yoğunlaşmış durumda. Ekran altı kamera teknolojisi için çalıştığı duyulan ilk şirket Oppo olmuştu. Oppo sonrasında ise Xiaomi’nin de ekran altı kamera için aldığı bir patent ortaya çıkmıştı.

Ekran altı kamera teknolojisi hem üretici hem de kullanıcılar tarafından oldukça ilgi çeken bir teknoloji olmasına karşılık henüz fotoğraf kalitesini düşürmeden ekran altına yerleştirmenin nihai hali yapılabilmiş değil. Huawei’nin patentlerinde yer alan telefonların iki farklı telefon mu yoksa bir telefon üzerindeki farklı versiyonlar mı olduğu ise henüz bilinmiyor. Ancak ekran altı kameraların bu patentlerde yer alması ise şirketlerden bu teknolojiye sahip bir model sunabileceği anlamına geliyor.


ABD baskısı artan Huawei 2 senelik işlemci stokladıABD baskısı artan Huawei 2 senelik işlemci stokladı
Huawei FreeBuds 3i aktif gürültü engelleme özelliğiyle satışa çıkıyorHuawei FreeBuds 3i aktif gürültü engelleme özelliğiyle satışa çıkıyor

PAYLAŞ