Huawei'nin 5G'li Telefonunun Lansman Tarihi Belli Oldu - Haberler - indir.com

Huawei'nin 5G'li Telefonunun Lansman Tarihi Belli Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-10 13:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Huawei MWC 2019 etkinliğinde tanıtmış olduğu ürünleriyle dikkatleri üzerine toplamayı başarmıştı. Etkililikte tanıtmış olduğu ilk katlanabilir ekrana sahip telefon modeli olan Huawei Mate X’in bir diğer önemli özelliği ise markanın ilk 5G adını taşıyan telefonu olmasıydı. Ancak geçtiğimiz günlerde Huawei bir açıklama yaptı. Bu açıklamaya göre  5G telefonun 16 Mayıs tarihinde ilk lansmanın gerçekleşeceğini duyurdu.

5G Telefonun Özellikleri

Huawei Mate 30 İçin Hazırlıklar BaşladıHuawei Mate 30 İçin Hazırlıklar Başladı

Açıklamalardan anlaşılana göre Huawei’in 5G özelliğine sahip ilk telefonun Huawei Mat 20 X olacağı düşünülüyor. Daha öncesinde 5G özelliğe sahip olmadan alıcısıyla buluşan Mate 20 , Balon 5000 isimli 5G modeli ile güncellenerek yeniden piyasaya sürülebilir.

Mate 20 X’in modemi dışında donanımından bir değişiklik yapılmaması ise kafa karıştıran unsurlar arasında. Kirin 980 işlemciden güç alan Mate 20 X, 7.2 inç OLED ekranıyla yeniden kullanıcı karşısına çıkacak.

Huawei Mate 20 Pro Tanıtıldı İşte Özellikleri ve Fiyatı

Huawei Mat 20 Pro’da olduğu gibi üç arka karamaya sahip olan Mat 20 X, 20 Pro’nun da olduğu gibi parmak izi okuma özelliği ekranda değil yan tarafında yer alacak. 5000 mAh  bataryası sayesinde uzun ömürlü kullanım özelliğine sahip olacak, olan telefonun 40 Wattlık adaptörle piyasaya sunulması tahmin ediliyor. Özellik olarak 5G modem dışında pek yeni özelliklerle karşılaşmadığımız Mat 20 X'in piyasaya değeri hakkında ise şuan herhangi bir açıklama yapılmadı. 


Huawei Mate 20 X'in Detayları Belli OlduHuawei Mate 20 X'in Detayları Belli Oldu
Huawei Mate X Sınırlı Sayıda ÜretilebilirHuawei Mate X Sınırlı Sayıda Üretilebilir

PAYLAŞ